ABS F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

13 september 2014 10:00

Dean Tomassen

Deze zaterdag was het eindelijk zover. Na een prima voorbereiding waarin de duels met Groen Wit (gelijkspel) en Colmschate (winst) resulteerden in een plekje in de volgende bekerronde startte de F1 de competitie vandaag tegen ABS. Na een groepsfoto met het complete team en een warming up konden we eindelijk starten.

De laatkomers hadden vandaag pech, want beide teams gingen furieus van start. Na 5 minuten stond er al een 2-1 tussenstand op het scorebord. In de 2e minuut scoorde Leroy met een afstandsschot. Een minuut later strafte ABS verkeerd uitverdedigen af en maakte de gelijkmaker met een geplaatste bal in de hoek. Beide teams speelden prima in balbezit. Bij balverlies waren ze iets minder scherp. In de 6e minuut kwam Teuge weer op voorsprong. Jens gaf een prachtige steekbal waarna het voor Leroy een koud kunstje was van dichtbij te scoren.
Hierna had Teuge de overhand. ABS werd teruggedrongen op eigen helft en Teuge kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Maar de keeper van ABS verrichtte prima reddingen op een afstandsschot van Thijs en een inzet van Jens uit een voorzet. Een keer had hij geluk toen Mees uit een combinatie op de paal schoot. ABS kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar onze verdedigers hielden samen met keeper Tijmen hun spitsen in bedwang. Net voor rust kregen we een corner. ABS werkte deze weg, maar de bal kwam precies bij Thijs terecht. Met een schitterende 'indraaier' schoot hij de bal over de keeper in de lange hoek. 3-1 bij rust.

Na de rust een aantal wijzigingen in de achterhoede. De jongens moesten daar wel even aan wennen. Bovendien ging ABS prima van start. We hadden het lastig om onder hun druk vandaan te komen en dit leidde tot verschillende kansen voor ABS. Tijmen stond vandaag echter zijn mannetje. Langzaam kwamen we weer beter in ons spel en trokken we weer ten aanval. ABS probeerde vanuit de verdediging op te bouwen. De keeper speelde een verdediger te kort in. Ynze kon de bal onderscheppen en scoorde, 4-1. Hierbij verloren we de concentratie. Uit de aftrap liep ABS meteen naar voren en met een afstandsschot maakten zij 4-2. Hierna gingen beide teams een periode gelijk op. Uiteindelijk besliste Thijs de wedstrijd met een boogbal over de keeper, 5-2. Hierna was de weerstand van ABS gebroken. Teuge had verschillende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Helaas wisten we deze niet uit te spelen. Toch viel er aan het einde toch nog een doelpunt. Uit een counter wist Yannick van dichtbij de 6-2 te scoren. Tevens de eindstand.

Een prima start van de competitie. Volgende week speelt de F1 tegen Colmschate F1. Een 'oude bekende' die we in de beker ook hebben getroffen.