20 september 2014 10:00

Scheidsrechter

Sven de Vree

Teuge F1 - Colmschate F1

Vandaag kon de F1 de goede start van vorige week tegen ABS een vervolg geven tegen Colmschate. Een oude bekende aangezien we dit team al in de bekercompetitie hebben getroffen. Deze wedstrijd ging lang gelijktijdig op, waarbij Colmschate opviel door het goede samenspel. Desondanks wist Teuge de bekerwedstrijd in winst om te zetten.

Vandaag was het daarom belangrijk dat we Colmschate niet zouden onderschatten. We startten in de volgende opstelling: Tijmen op doel, achterin Wout, Thijs en Mees, voorin Yannick, Jens en Ynze. Maar vanaf het begin waren we niet bij de les. Iedere keer waren we een stapje te laat. Colmschate was feller op de bal en leek vandaag fysiek in betere doen te zijn dan onze boys. We liepen daardoor achter de feiten aan. Na een minuut of 10 leverde dit een doelpunt op voor Colmschate, 0-1 achter. Colmschate was gretig en veroverde direct vanaf de aftrap weer de bal en stichtte gevaar voor het Teugse doel. Colmschate creëerde meerdere kansen die we met kunst en vliegwerk ongedaan wisten te maken. Gelukkig was Wout deze eerste helft wel in goede doen. Hij onderschepte verschillende ballen. Hoogtepunt was wel een prachtige bloktackle waarbij hij zowel de bal als zijn tegenstander correct tot staan bracht. Toch kregen we nog een doelpunt tegen. Colmschate bracht de bal in onze doelmond en we kregen hem niet weggewerkt. Uit de kluts scoorde Colmschate de 0-2. Op dat moment een verdiende voorsprong. Eindelijk kwamen we hierna zelf ook meer aan voetbal toe. We kregen een tweetal kansen om de aansluitingstreffer te maken. Helaas leverden schoten van Yannick (gestopt door de keeper) en Leroy (paal) niets op. Colmschate kwam op slag van rust bijna op 0-3, maar Tijmen dook de bal uit de hoek.

Met een 0-2 achterstand gingen we de rust in. Tijd voor onze leiders om even serieus met de jongens te praten. Wakker worden, feller in de duels en lekker gaan voetballen (vrije vertaling van FB Stefan :-)). Ook een wisseling van keeper. Daan wisselde met Tijmen.

We kwamen de tweede helft veel beter uit de startblokken. Er stond een veel feller Teuge. Toch was het Colmschate dat de eerste kansen kreeg. Gelukkig stond Daan z'n mannetje en hij voorkwam een grotere achterstand. Anders was het lastig geworden de wedstrijd nog om te keren. Hierna kreeg de F1 zijn kansen. Het begon met een schot van Jens, gevolgd door een mooie aanval met een voorzet van Leroy op Ynze die kon afwerken. Beide schoten leverden helaas nog geen doelpunt op, maar dat duurde niet lang. Leroy zette voor en Jens schoot 2x in. De keeper van Colmschate wist beide schoten te keren, maar Ynze schoot in de rebound de aansluitingstreffer binnen, 1-2. Dit gaf moraal. Bovendien oogde Colmschate wat vermoeid. Er kwam een spervuur van aanvallen op het Colmschater doel. Zij konden de bal niet meer uitverdedigen. Hierdoor kon Tijmen de bal onderscheppen en met een prachtig afstandsschot maakte hij de 2-2. Hierna waren de jongens los. Een afstandsschot van Thijs werd nog net gekeerd, maar in de daaropvolgende aanval scoorde Jens uit een assist van Leroy, 3-2. Colmschate kwam deze klap niet meer te boven. Teuge zocht de aanval, Colmschate probeerde uit te verdedigen. Een afgeslagen bal kwam bij Thijs. Thijs scoorde traditioneel (zijn wekelijkse truc) van grote afstand de 4-2. Hierna kregen we nog veel kansen, maar we misten nog net het beetje geluk om de score nog verder uit te bouwen. Bovendien was de keeper van Colmschate vandaag goed op dreef. In de laatste minuut vielen nog 2 doelpunten. Thijs scoorde, wederom met een afstandsschot, 5-2. Uit een counter zette Colmschate de 5-3 einduitslag op het bord.

Vandaag dus een wedstrijd met twee gezichten waarbij we ons goed hebben terug geknokt in de wedstrijd. Klasse boys! Dit levert na 2 wedstrijden de koppositie op in onze klasse. Benieuwd of we dit vast kunnen houden. Allereerst volgende week in de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn F2.