Robur et Velocitas F9

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

10 mei 2014 9:00

Robert Jan Kruit

Deze week speelde Teuge F6 de laatste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen Robur et Velocitas F9. Deze wedstrijd wilden we per se winnen. Hiervoor hadden de jongens twee redenen. De laatste twee wedstrijden hadden we verloren en we wilden het seizoen heel graag met een goed resultaat afsluiten. Daarnaast konden we bij een overwinning de vierde plaats in de stand heroveren op KCVO. Daarmee zouden we het seizoen mooi afsluiten.

We begonnen vandaag met Tijmen op het doel, achterin Tije, Wout en Kyran, op het middenveld Leroy en voorin Joris en Ynze. We gingen furieus van start. De jongens belaagden het doel van Robur vol energie waardoor Robur niet uit de verdedigende stellingen kon komen. Dit leidde al snel tot een doelpunt. Een verdediger van Robur schatte een corner van Wout op waarde en passeerde zijn eigen doelman, 1-0. Een beetje gelukkig, maar niet onverdiend. Hierna kwam ook Robur wat beter in de wedstrijd en gingen beide teams meer gelijk op. Over en weer waren er wat kansjes, maar beide keepers hielden hun doel keurig schoon. Vandaag viel wel op dat de jongens goed probeerden samen te spelen. Dat leidde tot een aantal prima voorzetten die helaas niet werden in geschoten en in een geval zelfs net niet werd ingekopt. Toch breidde Teuge de voorsprong uit. De Teugse verdediging veroverde de bal waarna Ynze met een lange rush de Robur' verdedigers passeerde en de keeper in de korte hoek passeerde, 2-0. Daarna was de koek nog niet op. Een prachtige voorzet van Tije werd door onze voorwaartsen nipt gemist, maar in de daaropvolgende aanval scoorde Tije de 3-0 (de redacteur heeft de assist gemist, hij was even niet scherp :-)). Tot de rust was er nog een kans, maar schoten van Casper werden helaas twee keer door de verdedigers gekraakt.

In de tweede helft gingen we op dezelfde voet door. Teuge zocht de aanval en dit leidde tot verschillende schoten van Ynze, Tijmen en Kyran. Bovendien gaven de spelers voorzet op voorzet voor het maken van het vierde doelpunt. Robur had echter een keeperswissel in de rust toegepast die prima uitpakte. Hun doelman hield Teuge met prima reddingen van een grotere voorsprong af. Bovendien zocht Robur ook weer de aanval waarbij Lammert, onze keeper in de tweede helft, onder vuur werd genomen. Dit leverde een doelpunt op. Het lukte Teuge niet de bal uit te verdedigen. Hierdoor kon een aanvaller alleen op Lammert af en de aansluitingstreffer maken, 1-3. Teuge liet het hier niet bij zitten. De keeper stopte een schot van Tijmen uit een voorzet van Wout en op een volgend schot moest hij het antwoord schuldig blijven. Helaas stond de paal een Teugs doelpunt in de weg. Toch maakten de jongens nog een doelpunt. Een corner werd afgeslagen en de bal kwam bij Ynze. Zijn inzet werd door een Robur-speler van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was, 4-1. Tevens de einduitslag.

Hiermee heroverden de jongens de 4e plaats in de stand. Terugkijkend op het seizoen een prima prestatie. In de eerste seizoenshelft een 3e plaats in de 5e klasse en in het tweede deel een 4e plaats in de 4e klasse. Hierbij hebben we ook duidelijk kunnen zien dat de jongens hierin een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Zeker het samenspelen ging de laatste wedstrijden steeds beter. Grote klasse jongens! Jullie inzet en plezier hebben ervoor gezorgd dat begeleiders, ouders, familie en andere supporters altijd met veel plezier langs de lijn hebben gestaan.

Teuge F6 speelt nog twee toernooien, 24 mei in Teuge en 7 juni in Twello.