10 - 1

SP Teuge JO9-5G

F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 40

10 mei 2014 8:45

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd voor de F5 op het programma tegen de nummer 1 in de competitie, de Eerbeekse Boys. Wat leuk om de laatste wedstrijd tegen een goede ploeg te spelen, dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. Helaas was Matthijs er vandaag niet bij, maar verder was het team voltallig aanwezig.

In de kleedkamer herhaalden we nog even de geheime wapens: overspelen, schieten op het doel als het kan en schouderduwtje om de bal af te pakken. Joran dacht dat we deze keer ook weer de
'versiertruc' moesten toepassen, maar de Eerbeekse boys waren toch echt allemaal jongens, dus dat wapen hadden we vandaag niet nodig. Wel hadden we vandaag een extra verdediger opgesteld omdat we veel druk van de tegenstander hadden verwacht.

De wedstrijd begon direct met veel energie. Na wat heen en weer gevoetbald te hebben stond het ineens 1-0 voor Eerbeekse Boys. Maar we z
orgden dan ook direct weer voor de gelijkmaker doordat Lars na 5 minuten een prachtdoelpunt maakte. Ralph stond op de goal en had het druk met alle aanvallen die vanuit Eerbeek kwamen. Ralph pakte een paar keer de bal mooi weg en schoot de bal weer met precisie richting een van zijn medespelers zodat we direct weer een tegenaanval konden plaatsen.  Daan en Thomas vormden de basis van de verdediging en hielden met z'n tweeen de aanvallers scherp in de gaten. Maar na een paar mooie goals van eerbeek gingen we met 4-1 de rust in.

Tijdens de rust namen we onder genot van een Bastogne koek en winegums de eerste helft door met elkaar. We stonden dan wel achter, maar we merkten dat we behoorlijk opgewassen waren tegen deze
ploeg. We roken kansen, zeker als de keeper van de tegenpartij aan het uitschieten ging. Vol frisse moed begonnen we aan de tweede helft.

In de beginfase creëerden Bram, Lars, Lenno en Leon een paar mooie kansen voor de goal van Eerbeek. Joran, Julian en ook Bram en Leon waren vaak op het middenveld aan het bikkelen om de bal maar naar voren te krijgen. Het was taai, maar regelmatig wonnen we de 1 op 1 duels. Dat leidde weer tot een paar mooie kansen vo
or Lenno en Lars, maar helaas gingen ze er steeds net niet in. Wat spannend! De tegenpartij kon echter steeds goed snel uitverdedigen en gaf via de zijkanten mooie voorzetten naar hun aanvallers.

Julian vocht als een leeuw en heeft ontelbare keren de bal goed weten te overmeesteren van de tegenpartij, dat was mooi om te zien. En Ralph kreeg het zwaar te verduren omdat de tegenpartij nu wel wat vaker op de goal kon schieten. Ralph hield heel wat aanvallen tegen,
en Thomas en Daan vormden een mooi blok, maar helaas had de tegenpartij ook nog een paar goals weten te maken. Ook al ging de wedstrijd dus heel gelijk op, toch werd de uitslag 10-1.

Omdat de verdediging er volop
 inging, zaten er ook nog 2 eigen doelpunten bij. En dat is alleen maar goed, want dat betekent dat ze er met volle overgave in zijn gegaan. En zo positief als Daan is ingesteld, was hij ook wel een beetje blij dat hij toch een goal had gemaakt ;-), Bij de penalties lieten we nog even zien dat we daar onverslagen in zijn. En na een koude douche in de kleedkamer, konden we met een warm gevoel over de inzet en de wedstrijd naar huis keren.

Het lijkt erop dat we het seizoen hebben afgesloten met een 5e positie. De nummer 3 tm 6 zitten ook erg dicht bij elkaar. Wat knap dat we zo'nnmooi resultaat behaald hebben! En wat goed om te zien d
at alle spelers mooie vooruitgang boeken en het team ook nog steeds veel plezier heeft met elkaar. Dat belooft wat voor het volgende seizoen!