F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 40

19 april 2014 9:00

Scheidsrechter

Pacho Bennink

Zaterdagmorgen 19 april, 8:30 uur. Bewolkt en er waait een zeer koude wind. We twijfelen: regen of niet? Ouders drinken samen warme koffie en de kinderen rennen achter elkaar aan door het gras met een mooie laag dauw. Niemand kon op dat moment vermoeden wat een triller van een wedstrijd ons te wachten stond.

Er wordt omgekleed. de jongens dollen met elkaar. Tegen wie spelen wij vandaag? We moeten tegen AZC. Onze jongens staan op de zesde plaats en AZC op de achtste plaats. Dat ligt dicht bij elkaar met slechts 8 punten verschil. Samen lopen we naar het veld. voor de wedstrijd wordt er nog even ingeschoten en warm gelopen.

Dan om 9.00 uur begint de wedstrijd. Gelijk golft het spel op en neer, zonder dat er echt kansen ontstaan voor één van beide teams. Ralph staat in het doel. In het eerste kwartier komen de tegenstanders niet dicht bij het doel, waardoor Ralph slechts een enkele bal hoeft op te rapen, welke hij dan wel fantastisch uittrapt. Uit een van deze uittrappen komt een mooie kans. De bal komt in het midden van het veld terecht! Daar wordt de bal doorgetrapt, en ongeveer 15 meter voor het doel van de tegenstander neemt Bram de bal vol op de pantoffel. Deze "drakenpoeier" (zie inazuma eleven) belandt maar net naast het doel. 15 minuten gespeeld en de eerste goede kans.

Door deze plotselinge kans krijgen onze jongens de smaak te pakken. Snel wordt er weer druk gezet en Joran, Julian en Daan veroveren de ene na de andere bal, die dan direct weer naar voren gaat. De tegenstanders graven zich in. maar wij laten niet los. En dan eindelijk in de 19e minuut valt de 1-0. In een overvalst flipperkast moment valt de bal voor de voeten van Leon. Die bedenkt zich geen moment en haalt uit..... Prachtige goal. De jongens stoppen niet en gaan ook na deze goal vol op de aanval door.

Het spel vindt vooral plaats voor het doel van AZC. Deze doen er alles aan om de bal weg te houden uit het doel. Zoveel zelfs dat een van de jongens van AZC een handsbal maakt om de bal uit het doel te houden. Penalty ! Lastig..... Wie gaat hem nemen. Maar dan neemt Lars de beslissing. Hij neemt hem.Hij legt de bal klaar neemt een aanloop en schiet prachtig. Maar helaas de keeper van AZC pakt de bal. Goede redding. De rest van de eerste helft gaat het spel weer heen en weer, maar zonder echte kansen.

Rust. De vader van Bram is limonademoeder voor die dag. Beetje gekke naam eigenlijk. Hij voorziet iedereen van een Caprisonne en ook de zak ministroopwafels is snel leeg. Zo, weer energie voor de tweede helft. Nog snel even de groeps jell en dan beginnen wij weer. Inmiddels is de zon doorgebroken welke een heerlijke warmte over ons uitspreid. Hierdoor is het ook voor de toeschouwers ineens prima toefen langs de kant van het veld.  Iedereen krijgt er nieuwe energie van en de eerst dreigende regen is heel snel vergeten.

Onze jongens pakken snel de draad weer op en vallen vol aan. Vaders, moeders, opa's en oma's juichen aan de kant. al snel krijgt Thomas een schietkans en direct daarna Lenno ook. Dan een schot van Lars welke door de keeper wordt gepakt. Weer golft het spel op en neer. Maar dan ontsnapt Lars met de bal en schiet..... GOOOOAAAAL. Iedereen is door het dolle. De klus lijkt geklaard.

Lijkt.... want AZC recht de rug en gaat er vol tegenaan. En al snel resulteert dat in een goede kans. Dat liep maar net goed af. Wat een spanning. maar in de 31e minuut is het dan toch zo ver. AZC scoort 2-1. De spanning is volledig terug. AZC krijgt moed van deze treffer en valt weer aan. Waar in de eerste helft onze jongens de tegenstander onder druk zetten, worden ze nu zelf onder druk gezet. 35e minuut, een schot van AZC komt tegen een hand van een speler. Penalty tegen !! Een speler van AZC legt de bal neer en schiet. Goal. 2-2. Mathijs is keeper in de tweede helft en heeft geen kans tegen dit prachtige schot. Wat een spanning.

Iedereen die onze jongens een warm hart toedraagt schreeuwt en joelt. Naar voren !!!. Nog maar enkele minuten te spelen. Kansen zijn er aan beide kanten. Maar dan in de 39e minuut, onze jongens rennen met zijn allen naar voren. Van de een naar de ander gaat de bal, in een moordend tempo. En dan bezwijkt de verdediging van AZC op een schot van Lars. 3-2. Iedereen is door het dolle en onze tegenstanders kunnen wel door de grond zakken. Ze dachten al een gelijkspel te hebben. Weer aftrappen en na 1 minuut is de wedstrijd voorbij. Met een prachtige overwinning als resultaat. En wat nog mooier is: door deze overwinning stijgen wij direct naar de 4e plaats in het klassement. Fantastisch gedaan !!!

Ook de afsluitende penaltyreeks wordt winnend afgesloten door onze jongens. Dan lekker met zijn allen onder de douch. Met een overwinning op zak is dat altijd veel leuker. lekker dollen. Dan nog een zakje snoep in de kantine en iedereen keert weer huiswaarts. Volgens mij allemaal met een heel gelukkig gevoel van binnen. Een prachtige ochtend en een overwinning op zak. Beter kan bijna niet.

Alle spelers, begeleiders en ouders van Teuge F5, wensen iedereen een vrolijk pasen !!