Sponsors

Teuge F6 - VIOS Vaassen F2

SP Teuge JO9-6G

3 - 3

VIOS V. F2

Competitie

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

Datum

12 april 2014 9:00

Scheidsrechter

Justin Klein Kalvenhaar

Accommodatie

Sportpark Noppenweide
Meester Holtropstraat 3
7695TW
BRUCHTERVELD
tel. 0523-231822

Nadat de F6 op vrijdag een geslaagd 4 tegen 4 toernooi had afgewerkt volgde een dag later de competitiewedstrijd tegen VIOS Vaassen F2. We waren benieuwd hoe onze spelers het toernooi zouden verwerken. Helaas ook een afvaller. Kyran was vandaag niet okselfris en kon daarom niet meespelen. Hij was overigens wel aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. Grote klasse!!

We startten vandaag met Tijmen op doel, achterin Casper, Wout en Tije en voorin Ynze, Leroy en Joris. VIOS F2 bestond uit 2e jaars F-spelers. En het moet gezegd worden... Ze waren stevig uit de kluiten gewassen. Het zou dus best een zware dobber kunnen worden vandaag. Onze jongens waren hiervan echter niet onder de indruk. Met prima samenspel drukten we de tegenstander naar achter en creëerden verschillende kansen. Twee goede voorzetten werden helaas net gemist en een schot ging net naast. Zelf gaf Teuge eigenlijk geen kans weg. Een beetje gelukkig kwamen we op voorsprong. Een afstandsschot van Leroy werd uit het doel geslagen door de keeper, maar de bal werd door een VIOS-verdediger vakkundig in het eigen doel gewerkt, 1-0. Gelukkig, maar niet tegen de verhouding in. We bleven de aanval zoeken en dit leverde verschillende kansen op. Helaas wisten onze aanvallers verscheidene voorzetten niet binnen te werken. Aan het einde van de eerste helft kwam ook VIOS aan aanvallen toe, waarbij Tijmen handelend op moest treden. Bovendien kopte Wout een cornerbal keurig uit onze eigen doelmond weg. Met een 1-0 voorsprong bereikten we de rust.

In de tweede helft hoopten we de voorsprong snel uit te breiden om VIOS definitief op de knieën te krijgen. Maar het tegendeel was het geval. We pakten het iets te makkelijk op. Slordig verdedigen van ons team gaf VIOS daardoor al snel de mogelijkheid door onze verdediging heen te lopen, voor te zetten en de bal binnen te tikken. Teuge kreeg het ook moeilijker om VIOS van het eigen doel te houden. Zeker fysiek moesten we hard werken om overeind te blijven. Dat viel na het toernooi van vrijdag niet altijd mee. Maar we probeerden hard te werken. En dit leidde tot succes. Een aanval van VIOS werd afgeslagen waarna VIOS met goed samenspel werd weggecounterd. Wout verdedigde uit naar Leroy, die op zijn beurt Ynze vrijspeelde. Ynze schoot de bal keurig binnen, 2-1. Toch bleef het lastig onder de druk van VIOS uit te voetballen. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Teuge werkte de bal niet weg, waardoor VIOS de aanval over kon nemen en keeper Lammert kansloos liet, 2-2. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Een vrije trap van Leroy zeilde net naast en een afstandsschot van VIOS werd ternauwernood door Lammert gestopt. Kort voor tijd kwamen we toch weer op voorsprong. Wout won zijn zoveelste bal en speelde Ynze aan die op zijn beurt alleen op de keeper af kon. Met rechts schoot hij de bal in het dak van het doel. Iedereen haalde opgelucht adem. Zouden we deze zware wedstrijd toch nog winnen? Helaas was dit niet het geval. Uit balverlies kwam VIOS voor ons doel. De aanvaller krulde de bal netjes in de bovenhoek, 3-3. Een terechte uitslag. Dat het een zware wedstrijd was voor beide partijen bleek wel uit de penaltyserie. Beide teams wisten maar twee keer te scoren.

Volgende week speelt Teuge F6 thuis tegen KCVO F2.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!