F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 40

5 april 2014 9:00

Rick de Boer

Na de warme lentedagen was het vandaag bewolkt maar prima voetbalweer. In de kleedkamer nr 8 van SP Teuge was het gezellig druk. De groen-witte tenues werden weer aangetrokken en er werd uitbundig gekletst. De leiders waren al druk in conclaaf over de opstelling,1e wissel en de tactiek. Vandaag kwam de F4 van Terwolde op bezoek. Een 2e jaars dames team. Meiden die een kop groter waren dan onze boys maar al eens tijdens een zaalvoetbaltoetnooi een kopje kleiner waren gemaakt door onze voetballers.

Bij het veld werd het ook langzaam drukker. Een klein groepje publiek voor de tegenpartij en een hoop papa's, mama's, kids en opa's voor Teuge. Beetje gespannen waren ze wel. Na 5 gewonnen potjes had immers de F5 vorige week hun 1ste nederlaag moeten incasseren. Zaten ze weer in the winning mood? We zouden het zien.

De boys kwamen het veld op en leken er zin in te hebben. Na de gebruikelijke yell "onze kleuren wit en groen SP-Teuge kampioen" begon de wedstrijd. De dames wilden een revanche na de nederlaag in de zaal en passeerde keeper Julian al na 5 minuten, een mooi schot en onhoudbaar voor onze keeper. Tsja achterstand, en nu?

Na diverse aanwijzingen van de leiders en positieve aanmoedigingen van het publiek kwam Teuge langzaam op gang. Na goed vrijspelen van de bal door Bram kwam de bal voor de voeten van Lenno, een prachtig schot en.......JA de gelijkmaker was in de 13e minuut een feit. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd gestreden, verdedigd maar er werd niet meer gescoort door de beide teams. Lars had vlak voor rust nog een mooie kans, nadat Thomas en Joran de bal vrijspeelde en Mathijs mooi in de voeten speelden. Deze moest een felle strijd leveren maar gelukkig schoot Ralph te hulp en schoot de bal knap voor......... maar helaas.

Even rust. De scheids werd nog even bijgepraat en de boys voorzien van nieuwe tactiek. De tweede helft ging van start met nu Daan op het doel, die had er zin in en was van plan geen bal door te laten. Onze verdediging had het direct na het fluitsignaal zwaar.

Alle jongens moesten vol aan de bak maar de dames wisten uiteindelijk toch door de verdediging heen te breken, 1-2. Wat nu de 2de helft was immers al aardig gevorderd en verliezen stond niet op het menu? De twee leiders, Joris en Martijn, bleven de jongens voorzien van tactische info. Het publiek ging iets luider aanmoedigen maar de boys waren moe. De wat oudere dames waren conditioneel en fysiek sterker en dat was te merken aan het tempo van Teuge. Maar wat gebeurde daar?

De verdediging veroverde knap de bal door goed samenspel, passte de bal naar de middenvelder Leon richting Bram en deze trapte de bal de voorlinie in. Nu waren de spitsen aan zet. Na wat geklungel bij het doel kon Lars de bal overnemen van de voet van 1 van de dames en GOAL. We stonden weer gelijk. Er waren nu 37 minuten gespeeld dus werd het spannend. Na wat kleine kansen over en weer floot de scheidsrechter af, 2-2. Een mooie eindstand en alle spelers van de F5 mogen trots zijn op hun prestatie!

Volgende week gaan we op bezoek bij CSV die inmiddels onze 2e plek op de ranglijst hebben overgenomen. We staan 3e, maar zijn de heren in staat om de 2e plek terug te veroveren? We zullen het zien. Tot volgende week allen.