2 - 3

SP Teuge JO9-6G

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

29 maart 2014 8:45

Onder een mooi zonnetje speelde Teuge F6 vandaag tegen de koploper, Groen Wit F4. Het beloofde vandaag een zware pot te worden, want Groen Wit had alle wedstrijden tot vandaag met duidelijke cijfers gewonnen. Toch hadden we er vertrouwen in. De laatste weken speelden we steeds meer als een team, waardoor we de laatste wedstrijden prima resultaten hebben geboekt. Het zou vandaag wel eens een mooie pot kunnen worden.

We startten met Tijmen op doel, Teun, Wout en Casper achterin, Leroy in het midden en voor Ynze en Kyran. Casper was vandaag aanvoerder. Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, maar dit leidde aan beide kanten niet tot echte kansen. Toch kwamen we op voorsprong. Een speler van Teuge werd onreglementair gestuit door een tegenstander, vrije trap. Vorige week was Lammert succesvol. Deze keer schoot Leroy de vrije trap hard in de welbekende touwen, 1-0. Helaas konden we niet lang van deze voorsprong genieten. Groen Wit strafte een foutje met uitverdedigen prima af en hun aanvaller passeerde Tijmen met een hard schot, 1-1. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Beide verdedigingen stonden hun mannetje. Teuge kreeg voor rust nog een mogelijkheid, maar een afstandsschot ging helaas naast.

In de rust een keeperswissel. Lammert ging keepen voor Tijmen. Tijmen werd aanvaller. Groen Wit vertoonde tekenen van vermoeidheid. Zij hadden vandaag namelijk geen wissels. Stefan drukte de jongens op het hart de tweede helft door te gaan als de eerste helft. Dan maakten we een goede kans om te winnen.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Onze verdedigers Wout, Casper en Teun lieten er, ondersteund door de rest, geen speler langs. Bovendien speelden ze onze aanvallers steeds beter aan. Hierdoor kwamen we op voorsprong. Wout won de bal van een aanvaller en speelde Leroy aan. Van Leroy kwam de bal bij Tijmen die met een voorzet Ynze in stelling bracht. Ynze passeerde de keeper vervolgens in de rechterhoek. Een knap staaltje teamwork, jongens!! Groen Wit leek vermoeid te worden. Teuge controleerde de wedstrijd en met uitvallen werden we gevaarlijk. Schoten van Leroy en Tijmen werden door de keeper echter prima gepareerd. Hierna kwamen we toch even onder druk te staan. Groen Wit forceerde een aantal corners en Teuge had moeite om de bal weg te werken. Uit 'de kluts' kreeg een aanvaller van Groen Wit de bal. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal in het dak van het doel, 2-2. Toch wel een domper zo vlak voor tijd. De jongens moesten zich even over deze teleurstelling heen zetten. Gelukkig duurde dit maar even. Teuge rechtte de rug en ging nog een laatste keer in de aanval. Een voorzet belandde bij Tijmen en hij passeerde de keeper met een bekeken schot, 2-3. Groen Wit mocht nog aftrappen, maar daarna floot de scheidsrechter meteen af voor het einde van de wedstrijd. Een prachtige 'Duitse' overwinning in de laatste minuut. Grote klasse jongens!
De penaltyreeks wonnen we met 3-5. Kanttekening hierbij is dat Teuge vandaag wel meer spelers had dan Groen Wit.

Volgende week spelen we tegen CSV Apeldoorn F6.