2 - 6

SP Teuge JO11-6

E-pupillen zaterdag, E6, 3e klasse 25

22 maart 2014 9:00

Na drie nederlagen op rij (0-11, 3-0 en 1-10) waar geen verslag van gemaakt is, stond vandaag Robur et Velocitas E10 op het programma. Vorig jaar werd Robur in onze klasse kampioen en verloren we daar nipt (2-1, laatste minuut). Dus deze keer gingen we voor de ultieme revanche.

Het was het begin van de lente, maar het was vrieskoud. Gelukkig was het droog en kwam er gedurende wedstrijd een waterig zonnetje naar boven. Onze groene jongens hadden er zin in en na een gezamenlijke opkomst (Prettige wedstrijd!) met handjes schudden verloren we de toss en dus geen aftrap.

De start van de wedstrijd was goed, de posities werden goed behouden en er werd prima overgespeeld. Dit resulteerde al redelijk snel in een 0-1 voorsprong voor Teuge door Stef. Keeper Daan had het redelijk rustig en de uitvallen van Robur bleven grotendeels uit. En als ze er uit kwamen, dan misten ze ruimschoots. Toch werd de voorsprong niet behouden. Met 1-1 ging de rust in.

De tweede helft begon niet erg goed. Robur kwam op voorsprong 2-1. Hier nam Teuge geen genoegen mee. Na een schitterende kopbal van Daan Balk uit een hoekschop (2-2) kwam het vertrouwen terug en kwam Teuge op voorsprong. Stef schoot op goal en de keeper liet hem door zijn handen glippen. De Stef-show was begonnen. Robur had niet in de gaten dat Stef goed van afstand kon schieten (ondanks zijn twee doelpunten) en dit deed Stef nog 2 keer. Hoog en hard van afstand. Tussendoor scoorde Daan Balk ook nog zijn tweede doelpunt wat resulteerde in een schitterende 2-6 overwinning!

Fantastisch gespeeld, jongens! De eerste punten zijn binnen. Laat de rest maar komen...