WSV F7

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

22 maart 2014 9:00

Rick de Boer

Nadat we vorige week de eerste overwinning tegen Epe hadden binnengesleept traden we vandaag aan tegen WSV F7. We hoopten vandaag de trend van de laatste wedstrijden te doorbreken. We hebben meestal een 'slow start', komen op achterstand en vervolgens proberen we de rest van de wedstrijd terug te komen. Met wisselend resultaat.

We startten met Lammert op het doel, achter Tije, Wout en Teun, Tijmen op het middenveld en voorin Joris en Leroy. De aanvoerder van vandaag was Tije. De jongens zochten meteen de aanval, maar bij balverlies vergaten we in het begin samen te verdedigen waardoor WSV in de tegenaanval gevaarlijk werd. Dit leidde tot een tegendoelpunt. Uit een voorzet schoot een van de WSV-voorwaartsen de bal keurig binnen, 0-1. Helaas toch weer een 'slow start'. Hierdoor werden we wel wakker geschud. De jongens speelden wat scherper en meer als team. Al snel scoorde Leroy uit een voorzet van Ynze de gelijkmaker, 1-1. Het leek erop dat we doorzetten naar een welverdiende voorsprong. Maar uit een tegenaanval kwam WSV toch weer op voorsprong, 1-2. Vanaf de aftrap zocht Teuge weer de aanval. Uit een scrimmage kwam de bal bij Leroy dicht bij het doel. Het was voor hem een koud kunstje om de gelijkmaker aan te tekenen, 2-2. De wedstrijd ging op en neer met gevaarlijke momenten voor beide goals. Uit een afgeslagen aanval kreeg Ynze de bal. Met een rush van eigen helft kwam hij rechts voor het doel en schoot de bal in de verre hoek. Eindelijk een verdiende voorsprong. Hierna was Teuge los. Een spervuur aan aanvallen volgde op het WSV-doel. Een voorzet van Ynze werd net gemist, een voorzet van Tijmen werd naast geschoten en Tije schoot op de paal. Gelukkig bleven achterin wakker. Bovendien stond Lammert zijn mannetje in het doel. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte hij twee prima reddingen. Een wat orthodox met zijn gezicht, maar na een korte behandeling met de spons kon hij gelukkig weer verder. Ruststand, 3-2.

In de rust een keeperswissel. Tijmen op het doel voor Lammert. Er werd goed gevoetbald, maar de leiders drukten de jongens op het hart nog meer als team te spelen. Samen aanvallen, samen verdedigen.

Dat knoopten de jongens in hun oren. De tweede helft leverden ze een prachtige teamprestatie. Voorin probeerden de aanvallers bij balverlies gelijk de bal te veroveren waardoor het voor WSV steeds moeilijker werd aan te vallen. En achterin stonden Wout, Casper, Tije en Teun fanatiek te verdedigen. Eigenlijk had Tijmen het best wel rustig, maar wanneer het nodig was stond hij er. Natuurlijk leverde dit kansen op. Het lukte eerst niet om ze te verzilveren. Toch kwamen we tot scoren. Een aanval van Teuge werd onreglementair gestuit. Uit de vrije trap schoot Lammert de bal schitterend in de bovenhoek, 4-2. Eindelijk een gaatje geslagen. We streden verder voor meer doelpunten. Hierbij paste Leroy op Ynze, Ynze kon vanaf links door naar het doel en schoot de 5-2 binnen in de korte hoek. Daarna kwamen we wat meer onder druk te staan. WSV probeerde toch de aansluiting nog te vinden. Uit een aanval kwam een aanvaller alleen voor Tijmen en scoorde de 5-3. De jongens hielden de verdediging in de rest van de wedstrijd samen gesloten. Een prima teamprestatie. De penaltyserie ging voor Teuge met 4-6 verloren.