Apeldoornse Boys F2

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

8 maart 2014 9:00

Duncan Rib

Onder een heerlijk zonnetje speelde Teuge F6 vandaag de Apeldoornse Boys F2. Een wedstrijd waarbij we voor het eerst sinds lange tijd weer compleet zouden zijn. Helaas werd Wout, onze eigen Jaap Stam, ziek waardoor we toch enigszins moesten improviseren. Daarom startten we met Teun op doel, achterin Lammert, Tijmen en Casper, voorin Joris, Leroy en Ynze. We begonnen onwennig aan de wedstrijd. Misschien waren de jongens onder de indruk van de fysieke uitstraling, maar het mooie weer kan ook een rol hebben gespeeld. Maar goed... Na 5 minuten had Apeldoornse Boys het net al twee keer weten te vinden, 0-2. Dat was wel even schrikken. Maar langzaam richtten we ons op, lieten de schroom varen en begonnen we gewoon goed te voetballen. Apeldoornse Boys werd teruggedrongen en we creëerden een paar kansen. In de 11e minuut had dit resultaat. Leroy pikte de bal op, passeerde een tegenstander, ging alleen op de keeper af en schoot de bal keurig in de hoek, 1-2. Na deze aansluitingstreffer gingen we op zoek naar meer. We bleven in de aanval en tegenaanvallen werden prima door de verdediging onschadelijk gemaakt. Uit een aanval schoot Ynze van afstand op het doel. Helaas wist de keeper van Apeldoornse Boys het schot te keren. In de 17e minuut was het dan toch raak. Weer was het Leroy die de bal onderschepte, naar het doel sprintte en de keeper kansloos liet, 2-2. Een prachtige en verdiende ruststand dachten we langs de kant. Helaas volgde er nog een scrimmage voor het Teugse doel. De bal werd ingebracht, weggewerkt en opnieuw ingebracht. Een aanvaller van Apeldoornse Boys kreeg de bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en scoorde. 2-3 bij rust.

Toch een kleine domper voor onze jongens. In de rust gaf Stefan aan dat iedereen keihard werkte en dat we goed aan het voetballen waren. Gewoon doorgaan. De goal valt vanzelf. Wel een keeperswissel. Tije ging keepen voor Teun.

De tweede helft begonnen we meteen scherp. In no time stonden we gelijk. Weer was het Leroy die naar het doel kon en wederom scoorde hij keurig in de hoek, 3-3. Iedereen ging er eens goed voor staan, benieuwd of Teuge zou kunnen doorzetten. We bleven met veel inzet spelen. Dit leidde tot een ongelukkige overtreding tegen een speler van Apeldoornse Boys. Vrije trap, zo'n 12 meter van het Teugse doel. Deze ging snoeihard in de verre hoek, 3-4. De jongens lieten de koppies niet hangen, maar gingen furieus in de aanval. Een schot van Leroy ging voorlangs en een hele goede inzet van Kyran werd met een schitterende reflex gepareerd door de Apeldoornse keeper. Als je aanvalt geef je ook ruimte weg. Een aanval van Apeldoornse Boys werd door de verdediging tot corner verwerkt. Uit de corner scoorden zij dan toch de 3-5. Daarmee was het nog steeds niet gedaan. Een actie van Ynze leverde eerst niets op. De daaropvolgende corner werd afgeslagen, de bal kwam bij Ynze terecht en zijn voorzet werd duidelijk met de hand voor het doel weggeslagen. Strafschop. Tijmen zette zich achter de bal. Zijn inzet ging via de lat achter of voor de lijn? De meningen waren hierover verdeeld. De scheidsrechter besloot dat het een treffer was, 4-5. We wilden hierna nog een keer aanzetten om de gelijkmaker te forceren. Maar helaas floot de scheidsrechter kort na de aftrap voor het einde van de wedstrijd. Een prachtige pot met veel inzet en goed voetbal. Super gedaan van de jongens. Daar kunnen we als team de rest van het seizoen prima mee verder!

De afsluitende strafschoppenreeks won Teuge met 6-4. Hierbij nog twee eervolle vermeldingen. Lammert schoot zijn strafschop snoeihard in de kruising en Tije hield als keeper de laatste strafschop met een prachtige reflex uit het doel.

Volgende week proberen we de punten mee te nemen uit Epe. We spelen dan tegen Epe F6.