ZVV '56 F2

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

22 februari 2014 9:00

Justin Klein Kalvenhaar

Vandaag, na 3 wedstrijden die werden uitgesteld of afgelast, startte de competitie voor de F6 dan eindelijk. Toch wel een moment waar we naar uit hebben gekeken. Na de eerste seizoenshelft is het team gepromoveerd naar de 4e klasse. We waren daarom erg benieuwd hoe de F6 zich in de eerste wedstrijd houdt. Door de vakantieperiode misten we 2 spelers, maar gelukkig was Stan bereid om ons vandaag uit de brand te helpen. Grote klasse!

Stefan gaf in de bespreking aan hoe de opstelling was. Stan op doel. Casper, Wout en Teun achterin en Ynze, Tijmen en Joris voorin. We startten wat onwennig. We moesten weer even wennen aan de posities en ervaren hoe het weer was op een gewoon voetbalveld (i.p.v. een trainingsveld) samen aan te vallen en te verdedigen. Gelukkig had Wout vorige week al wat ritme opgedaan bij de F5 waardoor ZVV geen kans kreeg een doelpunt te maken. En anders stond Stan wel zijn mannetje in het doel. Langzamerhand kwamen we meer in ons spel. De jongens knokten voor elkaar en de wedstrijd ging gelijk op. Ynze gaf twee keer een voorzet, maar helaas wisten we die niet te benutten. Aan de andere kant kwam ZVV ook voor het doel. Dit leverde geen doelpunten op. Tot de 10e minuut. We gingen iets te enthousiast met z'n allen in de aanval en vergaten dat er ook een of twee verdedigers achter moeten blijven. Daarom kon de spits van ZVV alleen op Stan af en scoorde beheerst, 0-1. De wedstrijd bleef verder in balans. Er waren over en weer wat kleine kansen, maar beide partijen scoorden niet. Ruststand 0-1.

In de rust een paar kleine aanwijzingen. Tije gaf aan dat de tweede helft voor ons was. De rest sloot zich hier bij aan.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een gelijk opgaande strijd. Maar nu speelden we naar onze trouwe supporters toe en dat gaf extra energie. We hadden daardoor een paar goede aanvallen. In de 23e minuut een resultaat. Ynze zette voor, uit de scrimmage voor het doel kreeg hij de bal weer voor zijn voeten en hij plaatste de bal in de verre hoek, 1-1. Groot gejuich van spelers, leiders en supporters. Stefan en Tom moesten de jongens hierna wel even bij de les houden. We vergaten bijna dat ZVV weer af mocht trappen. Met goede moed gingen we door. Ynze passeerde een tegenstander en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Strafschop Teuge. Met de misser van Ozil (Championsleague Arsenal-Bayern München) in gedachten liet hij deze maar aan Tijmen over. Tijmen schoot hem keurig in de hoek, 2-1 voorsprong in de 30e minuut. ZVV liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Zij zochten de aanval en met een prachtige boogbal verschalkte de ZVV-spits Stan, 2-2 in de 33e minuut. Hierna golfde het spel op en neer met kansen over en weer. Onze jongens liepen de laatste minuten wel op hun tandvlees. In de laatste minuut keerde Stan met een prachtige reflex nog een inzet van ZVV, waardoor we onze eerste competitiewedstrijd met een gelijk spel afsloten. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Knap gedaan jongens.

ZVV won de afsluitende penaltyserie met 3-2. Volgende week spelen we tegen Oene F2G.