1 - 3

SP Teuge JO9-5G

F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 40

22 februari 2014 9:00

Na een mooie overwinning vorige week tegen Voorwaarts en een derde plaats op de ranglijst, moet er vandaag tegen het altijd lastige S.V. Twello worden gespeeld. Om half negen verzamelt het team zich bij het Sportpark Zuiderlaan in Twello. Het is er heel koud en er staat veel wind. Gelukkig is het hele team compleet. In de kleedkamer wordt zoals gebruikelijk de wedstrijdbespreking gedaan door Joris en Martijn. Er wordt geconcentreerd geluisterd naar de tactische aanwijzingen van de coaches.

Om precies 9 uur begint de wedstrijd. Teuge begint sterk en al na 4 minuten schiet Lars net naast. Er wordt goed verdedigd door Bram en Léon heeft een paar mooie uitbraken langs de zijkant. De 1-0 kan dan ook niet uitblijven. Lars schiet de 1-0 geroutineerd binnen. Even later schiet Mathijs net naast het doel.

Joran staat de eerste helft op doel. Bij de uittrappen pakt hij slim de nodige meters naar voren. Ondanks zijn sterke keeperswerk scoort Twello de 1-1. Dit is ook de stand in de rust. In de rust wordt de strategie voor de tweede helft besproken.

De tweede helft begint goed met een dribbel van Lenno die koelbloedig door hem wordt afgemaakt: 2-1!  Ook Thomas was dicht bij een doelpunt, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit. Na wat verwarring over welke kant er eigenlijk op gespeeld moet worden, vallen onze jongens opnieuw aanRalph pakt goed de bal af. Lenno krijgt de bal aan de rechterkant van het veld en haalt verwoestend uit 3-1.

Weer een aanval, Léon speelt Lars aan en Lars schiet net naast. Het is heel koud. Een speler van Twello wil er zelfs uit, omdat hij het te koud vindt. De meeste spelers en ouders zijn dan ook opgelucht als de wedstrijd is afgelopen. Door de kou wordt daarom besloten geen penalties meer te nemen. Met deze tweede overwinning van het nieuwe seizoen zijn we direct een serieuze kampioenskandidaat. In de kleedkamer wordt iedereen weer opgewarmd onder de douche. Er wordt nog luid gezongen voorDaans verjaardag. Daan wordt zo hard geknuffeld dat hij bijna geen adem meer krijgt. Ons bezoek aan Twello eindigt als Claudia iedereen de kleedkamer uit bezemt.