15 februari 2014 14:30

Scheidsrechter

Marcel Heimgartner

Dat de omstandigheden niet optimaal waren, dat moge duidelijk zijn. De regen had het veld drassig gemaakt en de harde wind zorgde ervoor dat elke pass van het nodige effect voorzien werd. De voorbereiding van Teuge was ook al niet optimaal te noemen. Door de vele afzeggingen moest er een half dozijn gastspelers opgetrommeld worden uit het 6e eftal, waarvoor dank heren!

Dit alles zorgde er wellicht voor dat Teuge er in de eerste helft vrij weinig van bakte. Op een paar korte fases na was CSV duidelijk beter. Zij gingen goed om met de wind in de rug en benutten hun kansen vrij efficiënt. Teuge kon hier slechts een paar kansjes tegenover stellen. Vooral de passing was erg zwak. Er kwamen maar zeer weinig ballen aan waardoor er weinig balbezit was. Van positiespel kon al helemaal niet gesproken worden. CSV had behalve de wind nog een aantal zaken mee voor de rust. Zo kregen zij de 0-1 in de schoot geworpen door een foutje van onze doelman. Was de 0-2 een geschenkje van de scheidsrechter (het was buitenspel en er werd gevlagd!). De 1-3 viel direct na de aansluitingstreffer toen we blijkbaar nog na stonden te genieten. En de 1-4 viel uit een makkelijk gegeven vrije trap op de zestien (deze werd overigens op bijzonder fraaie wijze in de winkelhaak gekruld). De frustratie werd Erwin iets teveel, wat een paar overtredingen in korte tijd tot gevolg had. Dit kwam hem op geel en tien minuten tijdstraf te staan.

In de rust gaf Ruben aan wat hem was opgevallen vanuit de dugout. Lang verhaal kort: het was slecht, maar hij geloofde er nog in. En dat bleek niet onterecht. Want in de tweede helft was Teuge heer en meester. Apeldoorn werd volledig tegen het eigen doel aangedrukt en met opportunistisch spel werden er kansen en mogelijkheden gecreëerd. Niet lang na rust werd dit beloond door een heerlijke frommelgoal zoals alleen Arend Jan die kan maken. Attent reagerend op een afgeslagen schot, werkte hij de bal achter de doelman. Er kwam wat geloof terug. Dit werd versterkt door weer zo'n wereldgoal van Teuge. De bal werd van links ingebracht, via de brede rug/schouder van Arend Jan kwam de bal bij good old Straatman die een neus(je) heeft voor dit soort situaties (3-4).

Niet lang na de Anschlußtreffer wurmd Arend Jan zich tussen een paar verdedigers door. Een van de twee vergreep zich aan hem waardoor de scheids niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Niemand van het 4e durfde de verantwoordelijkheid aan, waardoor uiteindelijk Hans Droog achter de bal ging staan. Hij bezweek onder de immense druk en plaatste de bal door het midden in de handen van de keeper. Teuge bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. CSV kwam er in de 2e helft maar een keer dreigend uit. Dit was meteen wel dodelijk. De aanvaller wilde aanleggen voor een schot, toen Wilco een sliding inzette...op de enkels: penalty! De aanvoerder van CSV liet zien hoe je deze omzet tot een doelpunt en de nederlaag voor het 4e was een feit.

Was er dan niets positiefs te melden over deze dag? Zeker wel! Peter Kievit, loopwonder en motor op het middenveld, werd deze dag vader van een dochter! Peter en Anouk, namens iedereen gefeliciteerd!

Twee weekjes rust nu. 8 maart spelen we uit bij CSV, maar dan het 8e elftal. Hopelijk op kunstgras want dat past toch echter beter bij ons.