48'

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

8 februari 2014 14:30

Teuge 4 is erg goed uit de winterstop gekomen. Na een hinderlijke onderbreking van exact twee maanden is het natuurlijk altijd de vraag hoe het staat met de conditie en het balgevoel. Dat bleek dik in orde te zijn. EZC werd op eigen veld verslagen door een efficiënt Teuge elftal.

Op de kunstgrasmat van de ploeg uit Epe kon zaterdagmiddag prima gespeeld worden. De weergoden hadden het veld de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd goed besproeid waardoor de omstandigheden nagenoeg ideaal waren. Het was in de openingsfase duidelijk te zien dat EZC gewend is om op kunstgras te spelen. De bal ging soepel van de een naar de ander. Teuge kon alleen maar reageren wanneer er balverlies geleden werd door de thuisploeg. Echt grote kansen leverde deze fase niet op.

Toen de eerste storm net was gaan liggen, viel de 1-0 zomaar uit de lucht. Uit een afgeslagen corner stond de middenvelder van EZC op de juiste plaats voor een volley. Deze werd niet vol geraakt maar hobbelde, door een woud van benen zoals dat dan zo mooi heet, het doel in. Een kleine tegenvaller maar op dat moment een terechte tussenstand. Teuge begon langzaam te wennen aan het kunstgras en de combinaties begonnen er steeds beter uit te zien. Gelegenheidsspits Harry Aalpoel kreeg net buiten de zestien een flinke zet in de rug bij een kopduel, wat een vrije trap opleverde. Deze werd door Stefan Schipper zeer koel met binnenkantje links in de hoek geplaatst, waar de doelman rekende op een vrije trap van een rechtspoot. Een mooie 1-1.

Dit leek de ruststand te gaan worden want grote kansen waren daarna schaars. Tot er opeens een afstandsschot gelost werd door de kleine middenvelder van EZC. Gedragen door wind sloeg de bal net boven de graaiende hand van Ate in het doel. Een onverwachte en onverdiende tegenvaller. In de rust werden twee wissels doorgevoerd en de opstelling een beetje aangepast. Dit had een open tweede helft tot gevolg waarin het dubbeltje naar beide kanten kon vallen. Gelukkig kon Teuge aan het einde van de wedstrijd de vuisten in de lucht steken om de overwinning te vieren dit keer.

De tweede helft was nog geen minuut oud of Teuge kreeg al een corner te nemen. Deze werd nog door een verdediger over zijn eigen doel gekopt. Weer een corner dus. Deze tweede hoekschop werd een stuk lager voorgegeven door Albert van den Hoek. De bal viel tussen twee verdedigers in en werd van dichtbij binnengetikt door Erwin van Oorspronk. Twintig minuten voor tijd werd, naar later bleek, de winnende treffer binnengeschoten door Erwin. Na een stevig duel van Albert met zijn directe tegenstander bleef de bal  op ongeveer 25 meter van het doel liggen. Terwijl vrijwel iedereen aan het kijken was hoe het met de heren op de grond ging, vertrok de bal in een baan naar de rechterbovenhoek. Voordat de keeper van EZC doorhad wat er te gebeuren stond, was het te laat om adequaat te reageren. Hij kreeg nog wel een vinger tegen te bal, maar het schot stoppen bleek onmogelijk: 2-3.

In de laatste fase van de wedstrijd kon het echt nog alle kanten op gaan. EZC kreeg nog wat kopkansen die allemaal naast het doel verdwenen. Ook waren er een paar mogelijkheden om een overtalsituatie uit te spelen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Teuge pakt, ietwat fortuinlijk, de drie punten mee uit Epe. Een goede start en een lekker gevoel. Volgende week thuis tegen CSV Apeldoorn 7. Uit (op kunstgras) hebben we 1-2 gewonnen. Wanneer de weergoden ons goed gezind zijn, trappen we om half 3 af. Hopelijk kunnen we weer 3 punten pakken en leuk bovenin blijven meespelen.