68'

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

7 december 2013 14:30

A. te Loo

Lang leve flexibele mensen! We mogen ons gelukkig prijzen met een groot aantal mensen binnen SP. Teuge die zich (rondom) elke wedstrijd weer eens van hun beste kant laten zien. Zijn er maar 10 spelers? De spelers en leiders gaan op zoek en vinden een drietal enthousiastelingen bij het 5e bereid om met ons mee af te reizen naar Heerde. Is er geen keeper? Een van de spelers trekt zolang wel een stel handschoenen en een andere kleur shirt aan. Jammer dat het moet, maar fijn dat het zo opgelost wordt!!!!

De wedstrijd.....

SEH speelde een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was erg afwachtend. Weinig tot geen druk naar voren, lange ballen van achteruit en weinig creactiviteit bij de centrale mensen. De tweede helft werd de laatste man doorgeschoven en ontstond er een ander type spel, waar teuge eigenlijk geen antwoord op had. De eerste helft was duidelijk voor Teuge, ondanks alle aanpassingen die gedaan moesten worden. De druk werd langzamerhand steeds verder opgevoerd, maar Teuge 4 hield de rug recht en trok de overwinning verdiend over de streep.

In de eerste fase van de wedstrijd was het aftasten. Beide ploegen wisten niet veel te creëren, waardoor er veel balbezit was zonder echt grote kansen. Vrij plotseling kwam Teuge op 0-1 door een harde knal van Pascal Schipper. Hij kreeg de bal via de rechterkant in de voet gespeeld. Op een paar meter van het doel draaide hij fel en kort en joekelde de bal met ongeveer 100 km/u via de onderkant van de lat achter de verbaasde keeper. Net voor rust kwam Jesper Blumink aangesneld om ons ook nog te ondersteunen. In de stand veranderde niets.

Na het nuttigen van het 'verplichte' kopje thee was alles anders. Meer druk van SEH, maar vooral ook meer kansen! De grootste kans was voor Peter Kievit. Hij omspeelde de keeper na een mooie pass en leek op weg naar een intikkertje. Maar op onverklaarbare wijze verdween de bal in het zijnet. Vertwijfeld greep iedereen naar zijn hoofd, Peter voorop. Maar dat het nog erger kon bewees de nummer 10 van SEH. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden van snelle, maar meestal ietwat 'blinde', rechtsbuiten. Hij wist de bal van 2 meter met een pisboogje nog over het doel te werken. Een polletje kon het niet zijn, aangezien we op kunstgras speelden....Een echt Wim Kieft momentje.

Na deze grote missers, kwam de mooiste aanval van de wedstrijd. Michiel Brouwer opent op Peter Kievit, hij haalt op snelheid de achterlijn en geeft de bal panklaar op alweer Pascal. Met een ferme knik werkte hij de bal tegendraads tegen de touwen: 0-2.
Niet heel veel later was het alweer 1-2. Voorzet van links werd binnen gevolleerd door de rechtshalf. Ook een mooie goal!

Teuge zou daarna nog wel wat kleine kansen weggeven maar goed keeperswerk en een goed georganiseerde verdediging voorkwamen puntenverlies. De overwinning ging mee in de tas terug naar Teuge. De winterstop is aangebroken voor het vierde. Iedereen fijne dagen gewenst alvast en hopelijk zien we elkaar allemaal weer fit en gezond in 2014.