9 - 0

SV Twello F4

F-pupillen zaterdag, F6, 5e klasse 18

7 december 2013 9:00

Na de eerste zaaltraining vrijdag, vandaag de wedstrijd tegen Twello F4. Een belangrijke wedstrijd, omdat onze jongens bij winst in ieder geval de derde plaats in deze competitie veilig zou stellen. Vooraf waren we benieuwd of zo'n zaaltraining invloed heeft op het spel vandaag. Dat was toch wel het geval. De jongens waren toch iets minder actief dan normaal het geval is en de duels werden in eerste instantie voorzichtig aangegaan. Gelukkig had dit geen negatieve consequenties. Teuge zette Twello onder druk en creëerde al snel een aantal kansen. Wout schoot de bal na een lange rush naast en Leroy en Tije konden alleen op de keeper af. Ook deze acties leverden helaas geen doelpunt op. Toch kwam Teuge snel aan een doelpunt. Uit een scrimmage kwam Leroy aan de bal en hij schoot de bal keurig binnen. Teuge zette door om de voorsprong te vergroten. Tije werd vanuit de achterhoede aangespeeld en kon op het doel afgaan. Hij scoorde in het dak van het doel de 2-0. Teuge bleef hierna aanvallen, maar wist lang niet te scoren. Wanneer we iets beter proberen over te spelen zou dat net iets makkelijker gaan. Achterin hielden Wout en Teun, samen met keeper Kyran, Twello van een doelpunt af. In de 15e minuut toch weer een succes. Een doelpunt uit schitterend samenspel: Leroy speelde op Tijmen, Tijmen legde de bal terug op Wout en Wout paste de bal op Ynze die volledig vrijstond. Ynze schoof de bal vervolgens langs de keeper, 3-0. Tevens de ruststand.

In de rust een wisseling van keeper. Lammert voor Kyran. Stefan gaf de aanwijzing meer over te spelen zodat we net wat makkelijker kunnen scoren. Na onze strijdkreet startten we weer fris aan de tweede helft.

Die begon meteen goed. Na 2 minuten scoorde Leroy met een afstandsschot 4-0. Dat gaf het team vleugels en uit twee onderscheppingen van het team kwam Leroy aan de bal en scoorde hij ook de 5-0 en 6-0. Hierna was het de beurt aan andere spelers. Wout kwam met een enorme rush alleen voor de keeper. Zijn schot ging jammer genoeg net naast. Kyran deed een 'Zidane' en Ynze een omhaal. Wellicht allemaal niet zo effectief, maar wel leuk om naar te kijken. Uiteindelijk toch nog twee doelpunten. Onze verdedigers veroverden de bal en via Ynze kon Leroy alleen op de keeper af, 7-0. Als laatst scoorde Tijmen de 8-0 met een vlammend schot in de bovenhoek. Twello kreeg in de laatste minuut  nog de kans een eretreffer te maken. Maar Lammert voorkwam met twee knappe reddingen een doelpunt. Teuge won de afsluitende penaltyreeks met 7-3

Hiermee heeft de F6 in ieder geval de 3e plaats veilig gesteld. Een prima resultaat voor een eerste half jaar. We spelen nog wel een belangrijke rol in het kampioenschap. Volgende week speelt de F6 haar laatste competitiewedstrijd uit tegen Cupa/Wilp F3. Deze ploeg staat samen met Orderbos F1 bovenaan. Het resultaat tegen Cupa/Wilp bepaalt het kampioenschap!!