Teuge F6 - Terwolde F4M: Teuge stijgt weer een plaats!

6 - 0

Terwolde F4M

F-pupillen zaterdag, F6, 5e klasse 18

23 november 2013 9:00

Deze zaterdag mocht de F6 aantreden tegen Terwolde F4M, een team dat volledig uit meiden bestaat. Dit was in eerste instantie wel een onderwerp in de kleedkamer. Om onderschatting tegen te gaan toch maar even de competitiestand erbij gepakt. Terwolde stond namelijk een plaats boven Teuge. Dus er moest vandaag wel gestreden worden om Terwolde te passeren en verder naar boven te kunnen kijken.
Vandaag eerst Tije op het doel en de jarige Tijmen (7 jaar) als aanvoerder. Stefan ging eerst nog even in op de wedstrijd van vorige week. Toen vergaten we de eerste helft te verdedigen en moesten we een dikke achterstand ongedaan maken. De spelers besloten dit vandaag anders aan te pakken. Dat lieten ze de eerste helft ook zien. Terwolde werd onder druk gezet en had moeite om bij hun doel weg te komen. Een mislukte uittrap kwam bij Tijmen terecht en hij streepte de bal het doel in, 1-0. De boys gaven Terwolde daarna niet de kans terug te komen in de wedstrijd en bleven aanvallen. Uit een pass van Leroy kwam de bal bij Kyran die alleen op de goal af kon gaan. Een dubbele schaar verder lag de bal keurig in het netje, 2-0. Een prima start van de wedstrijd. Terwolde kwam hierna iets beter in de wedstrijd. Dit team beschikt over een snelle spits die het de F6 in de tegenaanval lastig maakte. Goed verdedigen van Wout (een keer geholpen door de paal) en de keeperskunsten van Tije voorkwamen tegendoelpunten. De jongens bleven aanvallen en hier kwamen goede kansen uit. Helaas leverde dat niet direct treffers op. Na goede acties kwamen verschillende spelers vrij voor het doel. Als we net iets beter proberen over te spelen was er uit die kansen zeker gescoord. Toch volgde een beloning op het aanvallende spel. Tijmen veroverde de bal en schoot de 3-0 binnen. Kort daarna kwam Leroy van de linkerkant naar binnen en scoorde met een prachtig schot van afstand in de bovenhoek, 4-0. Dit was de ruststand.
In de rust een keeperswissel. Wout voor Tije. En een aantal andere jongens voorin. De tweede helft verliep rommelig. We bleven de aanval zoeken, maar vergaten samen te verdedigen. Terwolde creëerde een aantal goede kansen. Gelukkig wisten Wout en Teun het achterin dicht te houden. Toch wist Teuge nog te scoren. Tijmen maakte uit een mooie aanval zijn derde van vandaag en Leroy maakte uit een individuele actie de 6-0. Dit was tevens de einduitslag van deze wedstrijd. Daarmee stijgt de F6 weer een plaatsje op de ranglijst.