9 - 0

SP Teuge JO9-5G

F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 20

23 november 2013 8:45

Op 23 november mocht het team het opnemen tegen AlbatrossF2.  Hoewel onze spelers fanatiek begonnen, was het al snel duidelijk dat de tegenpartij technisch en fysiek overmacht had. Al in de derde minuut scoorde Albatross het eerste doelpunt.  Ook daarna bleef het spel zich op onze helft afspelen. In de vijfde minuut werd het tweede tegendoelpunt al gemaakt. Gelukkig had dit geen invloed op de motivatie van onze spelers. Even later creëren Ralph en Lars samen een goede kans, die helaas niet tot een doelpunt leidt.  De druk van onze kant blijft hoog, met af en toe een solo richting het doel. Toch vallen er in de 15e en 17e minuut weer doelpunten van de tegenstander en is het al 4-0. Een mooie aanval van onze kant volgt, met een schot op het doel van Leon. Helaas lukt het niet om te scoren. Net voor rust is de tegenstander ons weer te snel af en wordt het 5-0.

Met hernieuwde energie begonnen we aan de tweede helft. Helaas kon dit niet voorkomen dat het al snel 6-0 werd. Nu werden onze spelers toch echt fanatiek en verschillende aanvallen richting de tegenstander werden ingezet. Hoewel dit tot een aantal mooie schoten op doel leidde, lukte het niet om de bal tussen de palen te krijgen. De tegenstander zat ook niet stil en het 7e en 8e doelpunt volgden. Even leek het er op dat we met een mooie solo van Mathijs toch nog een tegendoelpunt gingen maken, maar helaas ging de bal net naast het goal. Het lukte Albatross daarna nog eenmaal om te scoren, zodat de eindstand 9-0 werd.

Het penalty schieten laat een heel ander beeld zien dan de wedstrijd. Onze spelers laten geen kans onbenut en vrijwel ieder schot is raak. Albatross daarentegen speelt weinig klaar en vrijwel geen bal komt in het net.  Toch nog met een goed gevoel gaan onze spelers richting de kleedkamer. Nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop!