V en L F2

F-pupillen zaterdag, F6, 5e klasse 18

16 november 2013 9:00

Deze week de thuiswedstrijd tegen VenL F2. Een streekderby waar altijd wel enige spanning op zit. Vooral voor een van de leiders aangezien hij 10 jaar bij VenL heeft gespeeld :-).
Vandaag was Casper aanvoerder en keeper in de eerste helft. In de bespreking vooraf gaf Stefan aan dat het belangrijk was om als team de wedstrijd in te gaan. Dus samen aanvallen en samen verdedigen. Deze boodschap knoopten onze jongens prima in hun oren. Maar dan wel alleen de eerste helft van deze boodschap! Vol goede moed en zin gingen ze gezamenlijk in de aanval op zoek naar een doelpunt. Het gezamenlijk verdedigen werd vergeten. VenL wist hier goed van te profiteren. Bij ieder balverlies aan Teugse zijde konden ze hun voorhoedespelers aanspelen die alleen op onze keeper af konden gaan. Zij lieten deze mogelijkheden niet onbenut. 0-1 in de 3e minuut en 0-2 in de 5e minuut. Toch bleven onze jongens de aanval zoeken. Goed verdedigingswerk van VenL en een beetje pech voorkwamen een Teugs doelpunt. Zo schoot Ynze op de paal en een verdediger van VenL kon de bal net wegwerken voor een Teugse aanvaller hem in kon tikken. VenL bleef echter heel gevaarlijk met tegenaanvallen. In de 11e minuut scoorden zij de 0-3. En twee minuten later maakten ze uit een prima vrije trap zelfs de 0-4. Teuge bleef de aanval zoeken. Leroy gaf de bal mee aan Joris die alleen op de keeper af kon gaan. Helaas ging de bal net naast. Op slag van rust toch een treffer. Leroy gaf een voorzet en Ynze wist de bal te controleren en te scoren 1-4.
In de rust werden de jongens nog eens gewezen op de afspraken voor de wedstrijd. Daarom een wijziging in de opstelling. Vier jongens achterin die er geen muisje door zouden laten en Leroy met Tijmen voorin om doelpunten te maken. Daarnaast een wisseling van keeper/aanvoerder: Teun voor Casper op het doel. Na een 'groepshug' waarin de jongens elkaar opzweepten begonnen we aan de tweede helft.
Teuge ging furieus van start. Vanaf de aftrap veroverden Leroy en Tijmen de bal en gingen in de aanval. Leroy maakte hieruit de 2-4. Daarna meteen hetzelfde recept. Dus een minuut later lag de bal alweer in het net, 3-4 door Leroy in de 23e minuut. De beer was los! Teuge bleef aanvallen en de verdediging werd daarbij goed dichtgehouden. Bovendien spoorden leiders en ouders de jongens op een positieve manier aan om door te gaan. De gelijkmaker moest gewoon vallen. In de 26e minuut vond Ynze een gaatje in de verdediging en maakte de 4-4. Daar bleef het niet bij. De jongens bleven jagen op een volgende treffer. Hierdoor bracht Ynze in de 28e minuut Teuge op voorsprong, 5-4. Maar VenL gaf zich nog niet gewonnen. Uit een mooie aanval kwamen ze toch weer langszij 5-5. De F6 liet zich niet uit het veld slaan en ging door waar het de tweede helft mee begonnen was. Als team aanvallen en verdedigen. Leroy bracht Teuge met een solo gevolgd door een hard schot voor de tweede keer op voorsprong, 6-5. Daarna bracht Tijmen de overwinning van de F6 in veilige haven. Met twee verwoestende uithalen passeerde hij de keeper van VenL twee keer, 7-5 en 8-5. Na het laatste fluitsignaal was er een mooie ontlading bij spelers, leiders en publiek. Leuk om te zien. Het is heel knap van het team een minder goede eerste helft om te zetten naar een geweldige tweede helft. Super gedaan!
Tijdens de afsluitende penaltyreeks waren de jongens deze keer wat minder op dreef. VenL won deze met 5-4.
Volgende week speelt de F6 thuis tegen Terwolde F4.