Teuge F6 – Colmschate F9: Tije krijgt het op zijn heupen

11 - 1

Colmschate F9

F-pupillen zaterdag, F6, 5e klasse 18

19 oktober 2013 9:00

Vandaag stond de inhaalwedstrijd van onze Teuge F6, tegen de F9 van Colmschate op papier. Omdat er een tweetal teams uit onze klasse zijn verdwenen, is de tegenstander van vandaag een team die daar voor in de plaats is gekomen. Ze spelen sinds kort met elkaar. Omdat Inze en Casper vandaag afwezig waren, hadden we nog steeds 8 toppers tot onze beschikking. Joris was onze aanvoerder, en de eerste helft was Leroy keeper.

Teuge heeft er weer zin in en begint furieus. Gelijk vanaf de aftrap wordt er druk gezet op de tegenstander die niet weet hoe ze daarmee om moeten gaan, en in de 3e minuut is het gelijk raak. Na een solo scoort Tijje de 1-0. Twee minuten later scoort Tije opnieuw, en in de 7e minuut scoort Joris een prima doelpunt. In de 11e minuut staat Tije op de goede plaats, na goed combinatievoetbal van Teun en Lammert 4-0.
Colmschate weet niet goed om te gaan tegen het goede voetbal van onze F6. Als ze toch een keertje onder de aanvalsdruk vandaan komen, staat Wout er om ze op te vangen, en dan is het weer richting het doel van Colmschate, Kyran staat klaar om de aanval af te ronden 5-0. Dat was de ruststand.

In de tweede helft gaat Teun in het doel, en komt Leroy in het veld. Leroy wil natuurlijk ook niet achterblijven, en scoort gelijk de 6-0. Na de 7-0 van Tije, is er even een momentje van verslapping, en scoort Colmschate de 7-1. In deze periode had de voorsprong zomaar kleiner kunnen worden, maar Teun keepte prima en liet
zich niet nog een keer passeren. De 8-1 van Kyran was een prachtige goal, na een aanvallende actie van Lammert, krijgt hij de bal, en zet  met een dubbele schaar zijn tegenstander op het verkeerde been, om daarna de bal boven in de goal te schieten. Tije scoort vervolgens nog 2 keer, en Leroy ook nog eens.

Eindstand 11-1. Mooi om te zien dat wat ze leren tijdens de trainingen van Stefan, en van Tom ook in de wedstrijd worden uitgevoerd. Joris, Tijmen, Lammert, Kyran, Teun , Wout, Tije, Leroy, allemaal een dikke 8 vandaag.

Sliding van de dag was van Tijmen, die gelijk maar een gedeelte van de witte kalklijn op zijn gezicht meenam.