Csv Apeldoorn F8 - SP Teuge F6: 4-3 of toch 4-5?

4 - 3

SP Teuge JO9-6G

F-pupillen zaterdag, F6, 5e klasse 18

26 oktober 2013 10:45

Vandaag stond de wedstrijd tegen Csv Apeldoorn op het programma. Een latertje aangezien het aanvangstijdstip was verplaatst van 10.00 naar 11.00. Verschillende ouders konden dit tijdstip voor een keer prima waarderen.
We begonnen deze dag eerst met een logistieke operatie, namelijk de verplaatsing van Teuge naar Csv. Vanuit de sportclub naar de meubelboulevard en vervolgens in colonne door het centrum van Apeldoorn (rond 10.00 is het echt drukker dan we normaal gewend zijn) naar onze tegenstander van vandaag. Met daarbij nog een extra 'snack' voor Stefan, omdat Tijmen eerst nog mee moest spelen met de F4. Haast-je-rep-je dus om op tijd te kunnen vertrekken. Uiteindelijk kwamen we keurig op tijd aan bij Csv.
Vervolgens de voorbereiding op de wedstrijd. De jongens speelden in op het kunstgrasveld. Ze keken met zorg naar de tegenstander van vandaag. Die jongens waren zeker een kop groter dan onze spelers. Moeten we daar tegen! Stefan speelde daar prima op in (kunnen we hebben jongens) waardoor de verwarring nog iets groter werd. Groot was de opluchting toen deze jongens naar het naastgelegen veld gingen om zich daar verder voor te bereiden op hun wedstrijd en de eigenlijke tegenstander, Csv Apeldoorn F8, het veld op kwam.
Wellicht dat onze spelers toch enigszins geïntimideerd waren door de voorgaande gebeurtenissen. We begonnen voor ons doen minder goed aan de wedstrijd. Csv had de overhand en we hadden moeite de bal weg te houden van het doel dat vandaag werd verdedigd door Lammert. We kwamen daardoor al snel achter met 1-0. De spelers lieten het hoofd echter niet hangen en knokten zich terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Leroy werd maar net gekeerd, Casper schoot na een mooie actie op de paal (miste daardoor helaas net zijn eerste doelpunt dit seizoen) en Joris schoot een voorzet van Leroy net voorlangs de goal. Dit leverde wel een corner op. Uit de scrimmage scoorde Ynze in de 14e minuut de 1-1. De bal had de doellijn ruimschoots gepasseerd (aldus de meegereisde supportersschare). Teuge F6 ging enthousiast door, duels werden weer gewonnen en uit een pass van Wout kon Leroy doorlopen naar het doel en hij schoot de 1-2 in het netje. In de laatste minuut van de eerste helft sloot Ynze een mooie solo af met een hard schot. Jammer genoeg keerde de keeper zijn inzet. Met deze voorsprong gingen we de rust in... Dachten we. Tijdens de rust bleek dat de scheidsrechter het doelpunt van Ynze niet had geteld. Volgens hem had de bal de doellijn niet gepasseerd... Hij was de enige op het veld (in ieder geval volgens Teuge) die dit had waargenomen. Ruststand na correctie: 1-1.

In de rust een keeperswissel. Ynze op het doel voor Lammert. En verder met frisse moed weer verder. Met de wind tegen hadden we het toch moeilijker. Csv Apeldoorn wist met dit voordeel al snel een doelpunt te maken. Ynze probeerde de bal nog weg te schoppen maar het lukte hem niet de bal goed te raken, 1-2. Het bleef wel een gelijkopgaande strijd. Lammert kon alleen naar het doel, maar zijn inzet werd een prooi voor de keeper. Daarna schoot Tije twee keer net naast. Toch had hij succes. Uit een mooie aanval kwam Tije alleen voor de keeper en nu maakte hij het doelpunt wel, 2-2. Toch wist Csv het windvoordeel in het verloop van de tweede helft uit te buiten. Ze maakten met twee harde schoten de 3-2 en 4-2. De F6 gaf niet op en bleven jagen op een aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Wout werd gekraakt en Joris en Kyran kregen een voorzet net niet tussen de palen. Uiteindelijk scoorde Leroy de aansluitingstreffer, 4-3. Dit gaf aanleiding voor een laatste krachtsinspanning van onze jongens. Een pass viel achter de verdediging van Csv en Tije kon alleen op de keeper af. Hij maakte de welverdiende 4-4. Helaas keurde de scheidsrechter deze treffer af. Hij had namelijk tijdens de sprint van Tije gefloten voor het einde van de wedstrijd. Met gemengde gevoelens werd dit besluit door spelers, begeleiders en supporters ontvangen. Zeker met het onterecht afgekeurde doelpunt in de eerste helft in het achterhoofd. Toch ging iedereen hier verder prima mee om. Grote klasse jongens!!
Officiële einduitslag: 4-3, maar voor ons gevoel hebben we met 4-5 gewonnen.
De afsluitende penaltyserie werd door de F6 met 6-2 gewonnen.