56'
Assist: Jonni Smeenk

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

12 oktober 2013 14:30

Voetbalveteraan, maar vooral liefhebber, Marco Schurink vereerde het vierde elftal met een bezoekje. Op het laatste moment nog opgetrommeld in verband met een flink aantal afzeggingen. Hij zou wellicht wat extra’s kunnen brengen, was de visie van de leiders. Dat hij het gevecht aan zou gaan met onze keeper en aanvoerder, Ate Postma….dat had niemand vooraf verwacht.

Beide mannen leverden namelijk de hele wedstrijd lang een gevecht om de felbegeerde titel “Man of the Match”. Ate liet met een dozijn fraaie reddingen zien dat hij een uitstekende doelwachter is. Marco liet met twee slimme doelpunten zien, ook heel wat te kunnen met een bal aan zijn voet. Waar de een vooral aan het tegenhouden was, was de ander juist iets aan het creëren.  Het is appels met peren vergelijken.

De discussie ging door tot in de kleedkamer en zelfs onder de douche. Ate zou niets klem hebben gehad, daarom zou Marco recht hebben op de roemvolle vermelding van man van de wedstrijd…zo werd gefluisterd. Marco had niet de volle 90 minuten gespeeld en kan daarom onmogelijk aanspraak maken op de titel man van de ‘wedstrijd’. Zelfs de scheidsrechter van dienst voelde zich geroepen om zich te mengen in deze hoog oplopende discussie. In zijn ogen was Ate onbetwist de beste speler van het veld geweest. Volgens Schurink een goed voorbeeld van een slechte beslissing.

O ja, de wedstrijd….die begon dramatisch. Binnen een kwartier had Vios al zes corners gehad en een paar flinke kansen verkwanseld. Ate greep zijn kans om zich flink te onderscheiden en wist zijn doel schoon te houden totdat een scrimmage na een corner hem toch te machtig werd, Een droog shot van dichtbij werd door de benen van Berdy de Graaf ingeschoten. Ate bleef kansloos achter: 1-0. Volledig terecht op dat moment.

Nog voor de rust was Teuge weer helemaal terug in de wedstrijd. Marco kreeg de bal binnen de zestien in zijn bezit en wist zich direct omringd door twee tegenstanders.  Instinctief poortte hij de man die tussen hem en het doel instond en wist daarna de bal met een krachtsinspanning in het doel te punteren. In die fase speelde Vios overigens met 10 man door een opgelopen gele kaart. Niet lang na de gelijkmaker incasseerde Martijn Schut ook een gele kaart waardoor we tot de rust stand moesten zien te houden met een man minder. Maar het werd meer dan standhouden alleen. We maakten de 1-2 uit een schitterende aanval. Uiteindelijk werd de bal vanaf rechts perfect afgeleverd op het voorhoofd van Nick Holtman. Hij kopte de bal keurig met een stuit in en liet de keeper verbluft achter.

Na rust werd de wedstrijd vrij snel in het slot gegooid. De 1-3 kwam op het scorebord na een fraaie steekbal van Jonni Smeenk en slim afwerken van wederom good old Marco Schurink. Daarna bleef Vios toch nog wel aandringen. Ate mocht nog een paar keer gestrekt naar de bovenhoek en mocht ook 1x de lat dankbaar zijn dat hem meerdere tegentreffers bespaard bleven. Al met al een verdiende overwinning. Maar wie nu de Man of the Match was?

Nu twee weekjes rust. 2 november spelen we pas weer. Uit bij Victoria Boys. Dat zal wel weer een mooie gelijkopgaande wedstrijd worden, zoals ze dat tot nu toe allemaal zijn. We staan keurig op de derde plaats en laten leuk voetbal zien.

Conclusie: Teuge 4 is helemaal op zijn plek in de 5e klasse. Wellicht kunnen we heel stiekem…..      Ach, gewoon lekker voetballen.