66'
Assist: Peter Kievit

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

28 september 2013 13:30

Het vierde elftal van Teuge is klaar voor de overstap naar kunstgras. Er werd namelijk uit bij CSV Apeldoorn op kunstgras gespeeld...en gewonnen! Waar voorgaande jaren ook op kunstgras werd gespeeld, verloor Teuge 4 vrijwel nooit. Dit keer kwam de overwinning met het nodige kunst- en vliegwerk tot stand.

Op het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 13.30 uur trapte CSV de wedstrijd af. Ondanks een aantal afzeggingen en blessures wist Teuge toch nog een 15-koppige selectie op de been te brengen. De eerste helft was eigenlijk volledig in handen van de thuisploeg. Teuge moest blijkbaar nog acclimatiseren. Het spelen op deze (verouderde) kunstgrasmat is even wennen.

Na een kwart wedstrijd spelen kwam Apeldoorn op een 1-0 voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop. De rijzige spits van de roodgelen liet zich met veel geschreeuw vallen en wist zo de scheidsrechter te overtuigen om de bal op elf meter te leggen. Er werd geen fout gemaakt: 1-0. Op dat moment een verdiende voorsprong. Er waren nog wat kansen waaronder een schot op de paal maar verder dan 1-0 kwam het gelukkig niet.

In de rust werden er wat wisselingen doorgevoerd. Leiders Hans en Ruben spraken hun troepen toe. Een half woord is meestal al voldoende: "Dit moet beter" en "Dit gaat 'm zo niet worden, jongens" volstonden al. De tweede helft was meer in balans dan de eerste. Dit resulteerde in een open wedstrijd waar voor beide goals genoeg te beleven viel. Ineens was er een splijtende pass met buitenkant rechts van Arend Jan. Erwin was uit de rug van zijn verdediger weggelopen. De bal viel precies tussen verdedigers en doelman in, wat verwarring opleverde bij de Apeldoorners. In de aanname werd de lange doelman omspeeld en daarna werd de bal rustig in het lege doel geschoven: 1-1.

Daarna was Teuge even de baas op het veld. De 1-2 viel uit een prachtige aanval. Bas Wielart gaf de bal vanaf links diagonaal op de sneltrein Peter Kievit. Hij liep vanaf de rechterkant schuin op het doel af en en leek een slap schot te produceren. Maar wat niemand gezien had, had Peter wèl gezien. Arend Jan was meegelopen bij de tweede paal. Het schot bleek een prachtige assist te zijn en de voorsprong was een feit: 1-2 dus.

Dat het 1-2 bleef mag een klein wonder heten. Apeldoorn kreeg nog een aantal grote kansen om te scoren; een inzet van de lijn gehaald door Ate, een kopbal uit een rebound voor vrijwel open goal en een bal 'onderkant lat eruit' uit de tweede lijn waren de grootste wapenfeiten. Ook Teuge liet zich niet onbetuigd; Dennis Uenk raakte de lat met een geplaatst schot en Richard Mulder trof van 30 meter de paal. Maar de grootste kans was voor Rudi Spijkerbosch. Hij mistte voor de tweede keer in zijn lange carriere een strafschop. Gelukkig bleek dit niet fataal en konden de punten in de tas mee naar Teuge.

Een overwinning was niet helemaal terecht, maar daardoor wel extra lekker. Gestolen punten? Niemand die er om geeft. Niemand in een witte broek en groene trui tenminste. Volgende week wéér tegen Apeldoorn, maar dan tegen CSV Apeldoorn 8 en dan op de Dulmer. 'Gewoon' om half 3.