F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 20

28 september 2013 9:00

Stefan Linthorst

De zon schijnt uitbundig, de Teugense grasmat ligt er prima bij en er staat een gezellig clubje supporters aan de lijn. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Na het inspelen en de gebruikelijke yell gaat de F5 voortvarend van start.

In het begin van de wedstrijd lijkt e.e.a. gelijk op te gaan maar dan opeens breekt Beekbergen door de verdedigingslinie heen van Teuge..... en scoort. Jammer, maar 'kop op' roepen de leiders, 'niets aan de hand, nu is het onze beurt'. Op de een of andere manier blijkt het spel dat Beekbergen speelt, onze F5 compleet uit hun spel te halen. Niets lukt meer en Beekbergen lijkt steeds makkelijker te scoren. Wat de leiders ook proberen met positieve input en het publiek met enthousiaste aanmoedigingen, het lukt de F5 niet meer om zich te motiveren. De jongens van Beekbergen gaan ondertussen onverminderd door en het moet gezegd worden, soms met prachtige doelpunten. Onze keepers, Joran (1e helft) en Mathijs (2e helft) blijven het doel van Teuge verdedigen maar er is geen houden meer aan. SP Teuge krijgt nog wel 2x de kans om te scoren maar laat deze helaas onbenut.  De eindstand  0 -13.

Na een peptalk van de leiders gaan de boys van de F5 toch met volle moed beginnen aan de penalty’s en ja hoor... Zo makkelijk Beekbergen in de wedstrijd kon scoren, zo moeizaam gaat het tijdens de penalty’s. Iets waar Teuge op dat moment geen last meer van heeft en diverse strakke goals maakt. Toch worden sportief de handen geschud van de tegenstanders en wordt Beekbergen gefeliciteerd met hun overwinning. Nog enigzins timide gaan de mannen naar de kleedkamer maar al gauw klinkt er weer ondeugend gelach en stoere praat uit de kleedkamer. We zien weer uit naar de volgende pot in Voorthuizen waar Teuge F5 ongetwijfeld gaat knallen!