Speler EZC (schot)
66'

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

21 september 2013 14:30

Teuge 4 ontving afgelopen zaterdagmiddag EZC '84 uit Epe. Na 90 minuten en een beetje blessuretijd stond er een terechte eindstand op het bord: 2-2. De gelijkmaker van Marco Schurink was van een buitenaardse schoonheid.

Net na half drie begon Teuge aan zijn competetieduel van dit seizoen. Door uiteenlopende oorzaken kon manager Hans Hoegen niet over een volledige seectie beschikken. Bas Wielart en Peter Kieviet moesten het eerste versterken. Verder misten we o.a. Ruud Spijkerbosch, Henri Wilbrink, Ed Overvelde en Arend Jan Schimmel. Dat moest allemaal gecompenseerd worden door flex-voetballer Marco Schurink. Hij werd opgesteld in de Messi-rol, wegtrekkend uit de spits.

EZC is n prima voetballend team dat veelvuldig combineert over de grond en elkaar makkelijk weet te vinden. Dit team eindigde vorig seizoen dan ook hoog in de ranglijst van de 5e klasse. Teuge kon zich na de promotie van afgelopen zomer dus mooi meten. De eerste helft was voor de Epenaren. Ze vonden elkaar makkelijk en braken ineens op de grens van buitenspel door over links. Een sluw passje tussen Ate en de defensie kon niet worden weggewerkt en werd door de mee opgekomen middenvelder op waarde geschat en tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

Direct daarna was het initiatief aan Teuge wat vrijwel direct resulteerde in de gelijkmaker. Jonni Smeenk was attent toen de bal na een doelpoging in het vijfmetergebied bleef liggen. Jonni zag zijn kans schoon en knalde een deel van zijn frustraties van zich af: 1-1. Puik keeperswerk van Ate zorgde ervoor dat dit de stand bleef tot aan het beroemde bakkie thee in de rust.

Na rust drong Teuge steeds verder aan. Het leek erop dat de thuisploeg conditioneel beter in elkaar stak. Desalniettemin kon er aan de andere kant een treffer gevierd worden. De laatste man was het complete veld overgestoken om deel te nemen aan een aanval. De spits, met het kapsel van Stijn Vreven, liet de bal vallen en deze werd tussen een aantal lijven door binnengeschoten door de eerder genoemde verdediger.

Dat Teuge ook met deze tegenslag om kon gaan bleek al snel. Er werd nog iets meer naar voren gespeeld en EZC kwam nog maar weinig van de eigen helft af. Maar er was een stukje genialiteit van Marco Schurink voor nodig om de terechte gelijkmaker te scoren. Opde middenlijn ontving hij de bal en draaide kort weg bij zijn directe tegenstander, daarna wipte hij de bal langs n andere tegenstander waarbij hij licht versnelde. De doelman kon nooit vermoeden wat hem in de daaropvolgende secondes zou overkomen.....

Rekening houdend met een schot van ongeveer 25m kwam de keeper naar voren gelopen.Dit werd vanuit een ooghoek waargenomen door Marco. In n split-second besloot hij tot een boogbal. Met een prachtig backspin effect doorkliefde de bal het luchtruim boven het tweede veld van sp. Teuge. Via de onderkant van de lat en een stuit op, of net achter, de lijn kwam de bal schitterend in het doel terecht. Een fabuleus doelpunt dat een mooier podium had verdiend dan het deze middag kreeg. In de slotfase waren er nog mogelijkheden op de 3-2 maar deze viel niet.

Een terechte puntendeling, maar de grote winnar was diegene die er live bij was om dit doelpunt te zien. Weet jij nog waar je was toen Marco die zo schitterend onderkant lat binnen lobde? Ik zal zeggen....ik was erbij. Volgende week csv Apeldoorn uit.