Mooie overwinning brengt Teugs kampioenschap heel dichtbij

SP Eefde 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 4e klasse E

23 maart 2013 15:00

Jansen, L.M.

Onder erbarmelijke omstandigheden werd zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sp. Eefde afgewerkt. Het veld was net ontdooid, maar de straffe Siberische wind deed het aanvoelen alsof het een graad of 10 onder nul was. Maakt ook niets uit, want iedereen was gemotiveerd genoeg om weer eens een winstpartij uit het vuur te slepen. Dit is ook wat er gebeurde: Eefde werd verslagen en met een 2-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Deze Teugse overwinning kwam tot stand zonder de ziek van vakantie terug gekomen Niels Jansen. Gelukkig hadden we wel weer de beschikking over Frank van Lohuizen, die zijn schorsing naar aanleiding van zijn vierde gele kaart had uitgezeten. Ook aanvoerder Erik Prins deed weer mee, al was nog wel te zien dat hij zijn blessure nog niet helemaal te boven is. Beide spelers hadden vorige week gezien hoe Teuge een gigantische misstap beging bij SKVW. Gelukkig deden zij zaterdag weer mee en namen ze de ploeg op sleeptouw zoals alleen routiniers dat kunnen.

De eerste helft werd met de wind in de rug gespeeld. Dit in combinatie met een hoog baltempo en sterk positiespel maakte het voor Eefde vrijwel onmogelijk van hun eigen helft af te komen. Dit leidde in de beginfase al tot enkele goede mogelijkheden, maar Laurens ‘de Ladder’ Pas kwam net een teenlengte te kort om de reeds op de grond liggende keeper te verschalken. Ook Erik Prins kreeg van dichtbij een goede mogelijkheid, maar hij schoot over de bal. Eefde kon hier niets tegenover zetten. Het was uiteindelijk Erik Hendriks die na een mooie aanval koelbloedig een schot loste van rand 16. De keeper van Eefde dook nog wel, maar de 1-0 kon hij niet meer voorkomen. In de rust was de sfeer dan ook goed, want eindelijk domineerde Teuge weer eens een wedstrijd.

In het begin van de tweede helft leken de rollen echter omgedraaid: het was Eefde dat vroeg druk zette op de Teugse verdediging. Deze had vervolgens moeite om met de straffe tegenwind nog tot goed voetbal te komen. Gelukkig duurde het niet lang totdat de verdediging, met daarin de uitstekend spelende Lars Linthorst, daar een oplossing voor vond. Desondanks was Eefde in de tweede helft een stuk gevaarlijker, met onder andere een bal op de paal. Hun grootste kans was misschien wel de situatie waarin twee aanvallers alleen konden doorlopen richting het Teugse doel. De twee Eefdenaren in kwestie wisten die situatie alleen niet op waarde te schatten waardoor de gelijkmaker uitbleef. Doordat het verschil nog steeds maar één doelpunt was, bleef het spannend. Pieter Bart maakte daar vlak voor tijd gelukkig een einde aan die spanning, door na een lange solo (en na het van zich af gooien van wat Eefde spelers) de 2-0 binnen schoof.

Er werd dus een prima overwinning behaald, met ook nog eens redelijk spel. Doordat nummers twee en drie uit de competitie (Almen en Grolse Boys) wederom punten verloren, is het nu zelfs mogelijk dat het kampioenschap al aanstaande zaterdag uit bij Oeken gevierd kan worden. Teuge staat immers 11 punten los met nog 5 wedstrijden te gaan. Om zaterdag al kampioen te worden zal Teuge zelf moeten winnen, DVV moeten verliezen bij SKVW (Teuge weet dat dat mogelijk is), en zullen Grolse Boys en Almen (zij spelen tegen elkaar) gelijk moet spelen. Het verschil met de nummer twee wordt in dat geval 14 punten. Met na zaterdag nog 4 wedstrijden te gaan is dan een onoverbruggelijk
gat geslagen en is het kampioenschap een feit. Hopelijk bent u dus in de gelegenheid om naar Oeken af te reizen (op eigen gelegenheid, of door met de spelersbus mee te gaan), en kunt u het kampioenschap van dichtbij meemaken!