2 - 4

SP Teuge 5

Mannen Zaterdag reserve, 5, 6e klasse 16

23 maart 2013 14:30

Zaterdag 23 maart 2013 speelde Teuge 5 haar 3e wedstrijd na de winterstop. Deze keer was het de opdracht om CJV’ers 5 te verslaan (vorig jaar werd deze ploeg met moeite thuis verslagen, met 2-1). Vol goede moed reisde onze selectie van afgelopen zaterdag (12 man) af richting Deventer. Aangekomen op het sportcomplex van de CJV’ers, bleek er een stevige frisse wind te staan.

Zoals gewoonlijk passen wij ons hierop aan. Zodoende werd de warming up in de kleedkamer gedaan, onder het genot van een heerlijke choco met rum.

Met dubbel tongval sprak Rene Veldwijk ons aan en maakte de opstelling bekend.

We begonnen met dezelfde 11 als tegen Orderbos 3, waar wij met 2-3 van wisten te winnen! Alleen stond Bas Berenschot ( die zichzelf doordeweeks en in het weekend graag Banny noemt, verwijzend naar zijn grote voorbeeld Danny Roelofs) dit keer linksbuiten, in plaats van Danny Roelofs.

Eenmaal binnen de lijnen voelden wij de ijzige kou langs onze korte broekjes heen waaien. Na het enige klaagwerk van bepaalde spelers trapten we af om 14:30.

De wedstrijd begon goed, binnen de 5 minuten kregen wij een vrije trap op een meter of 25 voor de goal. Pim Veldhuis die onbesuisd tegen het koude gras werd gewerkt, besloot de bal in eerste instantie zelf te nemen. Maar op de felle woorden “ deze bal neem ik en die gaat er in ook” besloot hij het over te laten aan Maarten Veld. Met een snoeiharde poeier vloog de bal tussen de palen en was deze inzet onhoudbaar voor de keeper, 0-1 Teuge. Net als tegen Orderbos een vroege voorsprong voor Teuge 5. Na de 0-1 pakte we de draad goed op en werden de CJV’ers compleet van de mat gespeeld, een prachtig schouwspel waar je wel uren naar kon kijken. Hierop volgde voor onze linksbuiten (Banny) 3 honderd procent kansen, gelukkig voor ons wist Banny in de 35e minuut een van deze 100 % kansen om te zetten in de 0-2, door een prima diepte bal van Ferdinand Wijngaards, over de keeper heen te stiften.

Onze voorstopper Henry Hurenkamp kon de kou niet weerstaan en vroeg om een wissel in de 36e minuut (hij dacht dat de buit al binnen was). Waar bij ons de gevoelstemperatuur op -10 lag, zo lag dat bij Henry op -20. Aangezien hij zich dichter bij de grond bevond met zijn lengte van 1.24cm. Aangekomen bij de reservebank kreeg hij van Rene een warme chocolade melk met slagroom, omdat zijn inzet toch echt wel een 10 verdiende! Robert Brouwer nam zijn plek over en deed dit fantastisch gedurende de eerste en tweede helft.

Vlak voor rust wisten de CJV’ers er toch een keer goed uit te komen, maar onze sterk keepende keeper Ronald wist een tegen goal te voorkomen. Helaas voor hem raakte de tegenstander wel een andere bal.. Gelukkig herpakte Ronald zich, en konden we de eerste helft gemakkelijk uitvoetballen.

Ruststand: 0-2

Aangekomen in de kleedkamer bleek er geen warme Thee te staan, maar een 1,5L Jagermeister fles verzorgd door onze grens Eddie, tegen de kou.  Na een paar borrels, en wat sterke verhalen maakten wij ons op voor de tweede helft.

De tweede helft:

Met de wind in de rug, begonnen we aan de tweede helft. Achteraf gezien waren zulke weersomstandigheden ideaal geweest voor onze Tornado, helaas bevond de Tornado zich niet op het veld van de CJV’ers. Hij moest een dag vrij maken om een afwerktraining te geven aan de selectie van Oranje.

Het begin van de tweede helft verliep iets te onnauwkeurig en de CJV’ers kwamen sterk terug, na een uur spelen wisten ze Ronald voor het eerste te passeren met een fabuleuze goal. 2-1.  Zou het dan weer zo’n wedstrijd worden dat we alles binnen een paar minuten uit handen geven? Nee! Maarten Veld werd goed weggestuurd door het middenveld en faalde wederom niet, 1-3 in de 63e minuut. 2 kansen 2 goals, een echte killer!

Voordat de tegenstanders de aftrap namen, sprak Arjan Prijs met krachtige woorden “ die 3 punten gaan met ons mee!!”. Dit had hij waarschijnlijk niet moeten doen, aangezien 10 minuten later, onze zwartharige linkshalf (Arjan) de geblondeerde spits van CJV’ers vloerde in de 16 meter.. Penalty!!

Met het veroorzaken van 2 penalty’s in 3 wedstrijden is onze linkshalf aardig op dreef en zou een cursus zelfbeheersing niet verkeerd zijn. Desalniettemin er werd een penalty gegeven.  Ronald raakte de bal (met het eelt van zijn vingers), maar dit was helaas niet voldoende om de 2-3 te voorkomen.

Vol overtuigingen gingen wij op zoek naar het bevrijdende doelpunt, om de 3 punten veilig te stellen. Dit lukte in de 80e minuut toen Banny weggestuurd werd en koelbloedig het overzicht wist te bewaren. Jeremy die helemaal vrij stond faalde niet en schoot de 3 punten naar Teuge!! 2-4.

Met nog 10 minuten op de klok wisten we dat de buit binnen was.

Terug kijkend op de wedstrijd, was het een sportieve pot voetbal, dat prima werd gefloten door de scheidsrechter. Met 6 punten uit 3 wedstrijden, zet Teuge 5 een inhaal slag in en gaat het op zoek naar de eerste periode titel.

Enkele bijzondere feiten:

-          Jeremy wist voor de 3e keer op rij het net te vinden en is op jacht naar de titel “topscoorder Teuge 5”.

-          10 van de 11 spelers speelden de volledige 90 minuten (nog nooit gepresteerd bij het 5e)

Aanstaande zaterdag spelen wij om 16:30 thuis (VELD 1), tegen Beekbergen 3. Hopelijk zien wij jullie dan!