Bas Wielart (intikker)
79'

Mannen Zaterdag reserve, 4, 6e klasse 18

2 maart 2013 14:30

2 maart – Wat begon Teuge 4 beroerd aan de herstart van de competitie. Waar het aan lag is nooit duidelijk geworden, maar het was echt héél slecht. Passes kwamen niet aan, ballen sprongen van de voet en er was totaal geen communicatie. Dit zorgde voor een 0-2 achterstand in de rust. De bonkige spits van concurrent Klarenbeek, Martijn van de Hel, was verantwoordelijk voor beide doelpunten.

Na ruim 3 maanden zonder voetbal was het flink wennen. Het veld was zwaar, Klarenbeek had al twee wedstrijden in de benen en de scheidsrechter was te laat. Allemaal (onterechte) excuses voor ons slechte begin. In de rust werd er flink gewisseld en werd er een donderpreek gegeven. Zo kon het echt niet langer. Om met een cliché te spreken; er moest uit een ander vaatje getapt worden.

En dat gebeurde dan ook. Na 60 minuten was de stand alweer in evenwicht door goals van Arend Jan Schimmel. Onze bomber in de zestien was twee maal prima attent en passeerde de doelman met rake schuivers: 2-2. Er brak een korte fase aan waarin Teuge niet goed leek om te gaan met de nieuwe situaties. Klarenbeek kon een paar keer profiteren van weifelend ingrijpen van de defensie en mocht op gelegenheidsdoelman Albert Steunenberg (bedankt Appie!) af. Met een katachtige reflex redde hij op een harde inzet van de spits. De andere kans werd knullig om zeep geholpen door buitenspel te lopen.

Teuge schrok wakker en nam het initiatief weer terug. Klarenbeek werd vastgepind op eigen helft en kreeg hoekschop na hoekschop te verwerken. Een van deze corners werd binnengekopt door Bas Wielart. Bij het druk zetten in de linkerhoek werd de bal teruggespeeld op de doelman, Bas W. was er als de kippen bij om hem de bal te ontfutselen en de bal tegen de netten te prikken: 4-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was buiten Martijn van de Hel gerekend. Al kappend en draaiend ging hij door de verdediging van Teuge en omspeelde Albert Steunenberg geroutineerd: 4-3.

Niet veel later was de wedstrijd dan toch afgelopen en mocht Teuge 4 drie belangrijke puntjes toevoegen aan het totaal. Volgende week uit naar Groen Wit. Altijd lastig, omdat het op kunstgras. Zo kwam Teuge na de tweede helft toch nog in de hemel terecht.