2 - 3

SP Teuge 5

Mannen Zaterdag reserve, 5, 6e klasse 16

2 maart 2013 14:30

Afgelopen zaterdag 3 maart was het zover Teuge 5 (nummer 11 in de competitie) speelde haar eerste wedstrijd na de winterstop, tegen de nummer 3 Orderbos. Mocht Orderbos winnen van Teuge, dan hadden ze het kampioenschap volledig in eigen handen. Met het resultaat van de vorige wedstrijd in het achterhoofd (0-4 voor Orderbos) zou dit ook geen moeilijke opgave moeten zijn.

Aangekomen op het complex van Orderbos, werd de warming up niet op het veld gedaan, maar besloten de beide coaches Rene en Eef dat een paar rondjes door de bossen een beter effect zou hebben op onszelf en de wedstrijd.
Na drie maanden geen bal te hebben aangeraakt was het moment daar, de spelers van Teuge 5 stormden de wei in als dolle stieren.

De opstelling: verdediging: Mike Roelofs, Ferdinand Wijngaards, Robert brouwer, Wilco Mulder, middenveld: Jeremy Brink, Hans Veldwijk, Arjan prijs, aanval: Maarten veld, Pim Veldhuis en Danny Roelofs.

Direct na het eerste fluitsignaal was Teuge 5 scherp en speelden ze verzorgd voetbal. Dit resulteerde in een vloeiende aanval in de 3e minuut. Op het middenveld werd het overzicht bewaard en Maarten Veld werd bereikt, met goed overzicht vond hij Hans, die met enig geluk zichzelf tussen de centrale verdedigers wist te wringen. Met zijn chocolade been schoof hij de bal beheerst langs de keeper. 0-1 Teuge. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en aan beide kanten waren er kansen. Onze goed keepende keeper wist de gelijkmaker te voorkomen. na 15 minuten spelen volgde er een aanval over rechts van Orderbos, de voorzet werd goed weggekopt en het hoofd van de tegenstander ook.. Na een medische keuring van Eddie Rijckenberg werd besloten dat de speler van orderbos niet verder kon aangezien hij een open wond in zijn wenkbrauw had. Onze ijzersterke verdediger Wilco Mulder kon na een slokje water weer verder.

In de 23e minuut was het Jeremy Brink die door een steek pass 1 op 1 met de keeper van de tegenstander kon komen. Koelbloedig wist hij deze kans om te zetten in de 0-2 voor Teuge. Een riante voorsprong dus. Zo'n voorsprong zien we niet vaak en we werden een beetje slordig aan de bal. Dit resulteerde in de 38 minuut in een miscommunicatie tussen onze verdediging en keeper de 1-2 was een feit. Direct was iedereen weer wakker en wisten wij dat we er nog lang niet waren.
De bal werd weer prachtig rond gespeeld en er ontstonden zelfs driehoekjes!! Vlak voor rust werd Maarten Veld 1 op 1 gezet met de keeper, waar hij in de auto nog zo'n grote mond had tegen zijn zoon (die 's morgens vroeg met 17-0 had gewonnen van V&L en 5x scoorde), met de woorden papa scoorde vroeger ook zo vaak, bleek deze 100% kans toch moeilijker dan gedacht. Met het schaamrood op de kaken was hij blij dat de scheids floot voor het einde van de eerste helft.

Rust

Na een bakje thee in de rust zagen wij 3 spelers, die ook wakker waren geworden na een avondje stappen (Bas, Jeroen en Henry). Nog niet fit genoeg om te spelen, dus bleven ze op de bank.

De tweede helft.

De vlagger van de eerste helft van Orderbos trok ook zijn voetbal kleren aan en vroeg ons of wij de skeendekkers wel om hadden. Verbaasd keken wij elkaar aan en met een bespottelijk lachje trapten we af. Orderbos begon fel en was niet van plan de 3 punten mee te geven aan Teuge. Dit resulteerde in enkele grote kansen die door onze rots in de branding Ronald, op verbazingwekkende manieren voor de lijn werden gekeerd. Ronald groeide en groeide in de wedstrijd, ditmaal niet door big mac’s maar door zijn uitstekende keep werk (hierbij bedoelen we niet het legen van vrachtwagens vol stront). In de 60e minuut werd Danny gewisseld voor Bas, dit resulteerde in rustiger voetbal en meer conditie. Het tikkie takkie niveau van Barcelona werd bijna gehaald op het eerste veld van Orderbos. De kale middenvelder (ex-MMA fighter) en speler van Vitesse bracht de ene na de andere bal hoog in de 16 van Teuge. Met de nauwkeurigheid van een timmerman zonder bril wist hij constant de bonkige spits (aan de kant van Orderbos) te vinden. Arjan die dezelfde ochtend nog 3 bier achterover klotste zwalkte tegen de bonkige spits aan. Doordat hij zijn ogen dicht had zag hij niet, dat Ferdinand aan de andere kant stond en daardoor de spits een bodycheck gaf. Met veel lawaai klapte de spits naar de grond. De scheids zag met zijn jampot glazen vanaf de middenlijn dat het een penalty was. 5 minuten later stond hij op de 16 om de penalty te laten nemen. Ronald sprak de nummer 10 nog wat ontmoedigende woorden toe, maar de oud speler van RC GENK liet zich niet van de wijs brengen en schoot loeihard de bal in de rechterhoek. Onder luid gejuich van de plaatselijke dart vereniging, liep de nummer 10 een ere ronde. 2-2. Dit was HET moment om de Tornado in te brengen (Jeroen). Arjan prijs zag het ook niet meer zitten en koos voor de bar in plaats van de 3 punten. Henry Hurenkamp was zijn vervanger.

Jeroen Mulder die altijd op zijn tenen over het veld loopt, zag in een flits dat de keeper de bal tekort terug speelde op de verdediger. De tornado vloog over het veld en wist de bal te onderscheppen. Waar iedereen al met de handen in de lucht stond en de 2-3 vierde. Wist Jeroen zijn eerste bal contact niet te verzilveren en stiftte de bal op de lat. Tot grote ergernis van het hele team pakten we de draad weer op. Nog geen minuut later maakte de keeper weer een zelfde fout, ditmaal benutte de oud speler van Teuge 1 de kans goed en stiftte de bal over de keeper heen. Om vervolgens de bal keihard onderkant lat tegen de touwen te schieten. 2-3 Teuge! Dit werd niet gevierd met een ere rondje, aangezien de tornado geen lucht meer had. Orderbos zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Toen de 98e minuut in ging, zag zelfs de scheids de 3-3 niet meer zitten en floot voor het eindsignaal.

Supporters bedankt voor de komst, aanstaande zaterdag 9-3-13 spelen wij thuis tegen Beekbergen 3 de nummer 7 om 14:30 op veld 1.

Met vriendelijke groet,

De redactie

*Dit keer niet in de schijnwerpers, vanwege het BIG MAC filmpje. Maar omdat hij afgelopen zaterdag tot MAN OF THE MATCH is uitgeroepen door de tegenstanders!