Sebastiaan Pol stijgt boven zichzelf uit in zijn laatste wedstrijd voor Teuge 5

15 mei 2014 22:30

Zaterdag 10 mei 2014 een belangrijke dag op Sp. Teuge. Zowel Teuge 5 als Teuge 1 speelden een cruciale wedstrijd. Bij winst van Teuge 1 wisten zij zichzelf te plaatsen voor nacompetitie, bij winst van Teuge 5 wisten zij zichzelf voor het eerst sinds jaren boven de grens van 20 punten te reiken.

Klokslag 13:30 uur stonden er dan ook 16 gedreven Teuge 5 (en Remco van Teuge 2) spelers op het terras voor de kantine. Onder het genot van een bak koffie, gevulde koek, broodje bal of een sigaret genoot Teuge 5 van de heerlijke lente zon die zich verspreide over het gehele complex. Om 13:55 betrad SV Almen een club met een rijke geschiedenis, opgericht in 1952 het terrein van de groen met wit gekleurde club Sp. Teuge. Iets over 2 brak er paniek uit bij de leiders van Teuge 5, Eef & Rene hadden zich er niet op voorbereid dat SV Almen ook in het groen speelde. Waar is toch die tas met die blauwe tenues gebleven…? Na een straf kwartiertje zoeken bleek de opbrengst 2 kwartjes en een aangevreten bakje patat te zijn. Dan maar het uit tenue van Teuge 1 (ter info voor het eerste elftal: de maat M is nu L geworden, L kun je nu vergelijken met XL en ga zo maar door). Iedereen vloog de kleedkamer in en wurmde zich in een veel te klein shirt. Ronald smeerde zijn kale kop nog even in tegen de zon en op naar het TWEEDE veld! Op naar de wedstrijd.

Marc Leerkes de kelner van vorige week tijdens de laatste thuiswedstrijd floot voor het begin van de eerste helft. Teuge 5 begon furieus en vanaf het begin was het een eenrichtingsweg richt de goal van SV Almen. In de derde minuut vloog een verre ingooi van Mike Roelofs over de gehele verdediging van SV Almen, Nico Schurink de snelle rechtsbuiten van Teuge 5 werd 1 op 1 gezet met de sluitpost van SV Almen. Ondanks de verre afstand naar de goal, bleef Nico zijn tegenstander voor en schoot de bal beheerst door de benen van de goalie, 1-0 Teuge 5. Nog geen 5 minuten later gaf Remco een no-look pass richting Jeremy (die zijn rentree maakte na lang blessureleed), en zonder moeite de bal tegen de touwen schoot, 2-0 Teuge 5. Na 5 minuten spelen was de buit eigenlijk al binnen, helemaal toen Pascal Schipper in de 25e minuut de 3-0 scoorde, doelpunt nummer 15 dit seizoen! Vlak voor tijd in de 40e minuut kwam SV Almen langszij met een mooi doelpunt, 3-1.  Rustig de eerste helft uitspelen en onszelf klaar stomen voor de tweede helft, dat was het advies wat ons meegegeven werd vanaf de zijkant. De rust brak aan en er werden tactische tips en analyses doorgegeven, om misschien wel een keer met dubbele cijfers te winnen.

De tweede helft ging van start, na de wedstrijd werd het ook wel de “Sebastiaans 45 minuten of fame helft” genoemd.

Teuge 5 vloog uit de startblokken, het leek wel een rommelmarkt waar 100 man voor 1 specifiek doel aanwezig was, namelijk het scoren van die ene porseleine vaas, of het binnen hengelen van dat handgeschilderde servies . Binnen 2 minuten tikte onze rechtshalf Pascal Schipper en onze oude vedette Sebastiaan Pol (op prima aangeven van Remco Haverkamp) de 4-1 & 5-1 binnen. Wat een heerlijke pot voetbal om naar te kijken, alles waar we afgelopen seizoen zo hard voor gewerkt hadden kwam er in onze laatste wedstrijd fijn geslepen uit. Toch speelde SV Almen geen slechte wedstrijd ondanks de score op het bord. Beide partijen bleven aanvallende voetballen. Dit resulteerde in de 65e & 72E minuut voor doelpunten van SV Almen, 5-3. Zou het dan toch nog fout gaan.. NEE! Dit maal trok Teuge 5 aan het langste eind, Pascal Schipper wist zijn hattrick te maken in de 75e minuut en een verschil van 3 doelpunten in 15 minuten konden we haast niet weggeven. De gehele wedstrijd werd er sportief en vriendelijk gevoetbald, totdat de stoppen van een speler van SV Almen doorsloegen. Een onbesuisde overtreding van achteren op onze laatste man Henry Hurenkamp (1,54m) was dan ook nergens voor nodig. De ene na de andere traan ontsnapte uit de traanbuis van Henry en droop via zijn wangen het 2e veld op. Binnen no-time werd het tweede veld omgetoverd tot een grote modderpoel. Hans vond de overtreding nergens op slaan en besloot de bal met een bekeken puntertje richting de nummer 16 van SV Almen te schieten, die vlak naast Henry stond toe te kijken… Een fris briesje wind zorgde ervoor dat de bal snel daalde en op het achterhoofd van Henry kwam. Iedereen stond stijf van de zenuwen, zou de modderpoel omgetoverd worden tot een diep moeras, of vermande Henry zich.. Hij vermande zich gelukkig, onder luid gejuich en gelach stond onze rots in de branding weer op en kon hij de wedstrijd rustig uitvoetballen. Dan op naar het moment van Sebastiaan Pol, waar hij in de 47e minuut een prima voorzet wist te verzilveren, bekroonde hij in de 82e minuut zijn jaren lange trouwe dienst aan Teuge 5 met een schitterende goal met het linkerbeen 7-3 Teuge 5. De grootste boer uit Teuge scoort 2 keer in zijn afscheidswedstrijd, een eren haag van Teuge 5 voetballers werd neergezet en de blondine van Teuge 5 verliet emotioneel maar voldaan het veld en maakte plaats voor de Tornado alias Jeroen Mulder. Pol, bedankt voor je inzet de afgelopen jaren! In het veld hebben we veel om je kunnen lachen gieren en brullen!! Hopelijk heb je een mooie afscheidswedstrijd gehad! J. Even terug naar de wedstrijd, SV Almen kwam in de 88e minuut nog een keer terug en schoot de 7-4 achter onze doelman Albert Steunenberg die de laatste wedstrijd onze sluitpost wou zijn omdat Ronald ook zijn voetballende skills wou laten zien. De wedstrijd vervolgde zich en Pascal Schipper besloot nog een keer solo te gaan richting de goal van SV Almen, met een prima actie omspeelde de kip zonder kop de keeper en schoot beheerst binnen 8-4 Teuge 5. In de 90e minuut floot Marc Leerkers de wedstrijd af en de 3 punten bleven zoals verwacht op de Dulmer! Hieronder nog enkele feitjes van afgelopen seizoen

Teuge 5  seizoen 2013/2014

-          20 punten

-          51 doelpunten voor

-          57 doelpunten tegen

-          7e in de competitie

-          TEUGE 5 levert topscorer van alle senioren teams af: Pascal Schipper 18 doelpunten.

Namens Teuge 5 willen wij alle trouwe supporters bedanken voor hun komst naar de uit en thuis wedstrijden. Bedanken wij Eef & Rene voor hun trouwe leiderschap, op naar volgend jaar!! En willen wij de dames die de was verzorgen bedanken voor hun loyaliteit de afgelopen jaren, jullie waren GEWELDIG!!!!