Scheidsrechterswissel doet Teuge 5 de das om

7 mei 2014 22:45

Zaterdag 3 mei betekende voor Teuge 1 dat het haar laatste thuiswedstrijd mocht spelen en aansluitend haring kon happen in de kantine tijdens het Volendamse feest. Voor Teuge 5 stond er een zware wedstrijd op het programma tegen de koploper (tevens kampioen) Groen Wit’62 7 opgericht in 1962 en gevestigd in de Maten, te Apeldoorn.

Terugkijkend op de rijke historie van Teuge 5, zien we dat er een stijgende lijn zit in onder andere: het aantal punten, doelpunten voor, minder doelpunten tegen en ga zo maar door. Waar wij het seizoen 2011/2012 afsloten met 13 punten, seizoen 2012/2013 afsloten met 18 punten, wouden wij dit seizoen de magische grens van 20 punten behalen. Om deze grens te bereiken moest er minimaal gewonnen worden bij Groen Wit’62 7. Voor de winterstop kwamen we thuis snel op 1-0 voorsprong, maar gaven wij dit gemakkelijk uit handen en verloren we deze pot met 1-4.

De dag begon goed, een stralend zonnetje, spelen op het hoofdveld en bijna elke bal voor de warming up zat vol met 2 bar aan lucht.

Op naar de wedstrijd!!

Met twee gastspelers (Remco Haverkamp & Bas Wielart) begon Teuge 5 overtuigende en sterk aan het eerste bedrijf. De kansen vlogen over en weer aan beide zijden en onze sluitpost Ronald had het er maar druk mee. Het lijkt wel op werken schreeuwde Ronald naar 10 minuten, niks voor mij!!! Toch wist Groen Wit’62 Ronald te verassen nadat die een pauze had ingelast, 1-0 Groen Wit’62. Net nadat hij een vers appeltje uit zijn broodtrommeltje haalden vlogen de 2-0 en 3-0 ook tegen de touwen.. Een 3-0 achterstand zou Teuge 5 twee jaar terug zeker niet meer kunnen recht buigen, afgelopen seizoen is gebleken dat ze hier geen moeite mee hebben. Wederom zocht Teuge 5 het doel van Groen Wit’62 op, een aanval over 5 schijven die veel leek op een counter van Real Madrid eindigde in een corner. De corner hierop volgend belande bij de eerste paal en Maarten Veld bedacht zich niks en schoot de bal diagonaal in de verre kruising 3-1. De kansen stapelden zich op en Teuge had binnen 10 minuten al met 3-8 voor kunnen staan. Zoals menig supporter al verwachte vloog de bal er aan de andere kant wel in 4-1 Groen Wit’62. Toch een beetje geluk voor Teuge 5 vlak voor rust werd een prima corner van Groen Wit’62 dat resulteerde in een doelpunt schitterend afgefloten door de scheids. Een kopbal die vol in winkelhaak belande vloog er weer uit en het spel kon rustig verder, BEDANKT SCHEIDS :D.

Het kleinste balletje dat in het spel was, namelijk die in de binnenkant van de scheids zijn fluit klonk en Teuge 5 maakte zich klaar voor een heerlijk bakje thee. Voordat Teuge 5 aan de thee kon, sprak de scheidsrechter ons toe. Hij kon de tweede helft niet fluiten in verband met het warme weer. Hij koos er voor om een paar koude rakkers achterover te slaan op het terras in Apeldoorn. Wij als bierliefhebbers begrepen dit goed, nadat de scheidsrechter zijn bierfiets pakte zwaaide wij hem een fijn weekend toe.

De tweede helft brak aan en het was alles of niet voor Teuge 5. Met een sterke drie mans verdediging begon Teuge 5 aan het tweede bedrijf. Dat volop de aanval gekozen werd, werd Groen Wit’62 ook duidelijk, de keeper werd bestookt met (hete bitter)ballen, de ene naar de andere bal moest drie keer worden gepakt voordat de keeper hem klem had. In de 55e minuut scoorde Bas Wielart met een bekeken stift over de keeper heen 4-2. Nog geen 6 minuten later drippelde Pascal Schipper de verdediging van Groen Wit’62 helemaal plat en schoot beheerst binnen 4-3. Wat een geweldige comeback van Teuge 5. Teuge 5 gedroeg zich als een haai en rook het groen witte bloed van Groen Wit. De kans om hier met minimaal 1 punt weg te gaan werd groter en groter. Groen Wit’62 zag het helemaal gebeuren, Teuge 5 een middenmoter die met de winst aan de haal gaat, dat gaat niet gebeuren. In 20 minuten tijd werden enkele grove charges gemaakt op onze spelers, puur om ons uit de wedstrijd te krijgen. De gehele voorhoede werd meerdere malen ten gronde gebracht. En 9 van de 10 keer kneep de scheids de oogjes dicht en liet het spel rustig door varen. Inmiddels bereikten we de 80e minuut en de stand was nog niet veranderd. Totdat Bas Wielart met de bal aan de haal ging, 1 man, 2man, 3 man, 4 man werden compleet uitgespeeld.. het leek wel de kip zonder kop (Pascal Schipper) alleen bewaarde deze kip wel het overzicht en legde af op Pascal Schipper (The kip himself), 4-4 Teuge 5 buigt een 4-1 achterstand om naar een gelijkspel. Puur verdiend en terecht stond het gelijk in de 85e minuut. Nog geen minuut later volgde er een gigantische kans voor Teuge 5, Remco Haverkamp stiftte de bal over de uitkomende keeper heen (vanaf een meter of 30)….. Helaas voor ons spatte de bal op de bovenkant van de lat uit elkaar.. De laatste paar minuten van de wedstrijd braken aan en Groen Wit’62 kwam er nog 1 keer uit, Herman Steunenberg die zijn debuut dit seizoen maakte in de voorlaatste wedstrijd wist de bal eerst nog te pareren, maar moest toen noodlottig toezien dat de bal knullig tegen de touwen vloog en dat zijn debuut ingeluid werd met een verliespartij bij Groen Wit’62 5-4. In de slotseconden van de wedstrijd rende er nog een verdwaalde speler van Groen Wit’62 tegen onze berensterke verdediger Robert Brouwer aan. De scheids besloot dat Robert in de weg stond en gaf hem de gele kaart.

Kijkend naar de hele wedstrijd, dan had Teuge 5 hier minimaal met 1 punt in de voetbaltas terug moeten varen naar “Mooi Volendam”.