Sponsors

Wedstrijdverslag Teuge 5: Karma is a bitch

18 april 2014 20:00


Afgelopen zaterdag 12 april 2014 was het zover, Teuge 5 speelde een 6 punten wedstrijd tegen Orderbos 3.

Voordat we beginnen nemen we jullie eerst mee terug naar 9 november 2013 waar het allemaal begon. Een uiterst irritante wedstrijd die werd begeleid door een nog irritantere scheidsrechter. Teuge 5 was qua voetbal vele malen sterker dan het slappe en oude Orderbos 3. Helaas strooide de rondborstige scheids het ene roet naar het andere roet in het eten.. Hierdoor kwamen wij al snel op een 1-0 achterstand door een gemakkelijk gegeven penalty. Na deze blamage pakte wij de draad weer op, de enigste vrijetrap die Teuge 5 die wedstrijd kreeg werd omgezet in de 1-1. Een terechte goal die het verschil uiteindelijk niet kon maken. In de tweede helft werd Orderbos 3 op voorsprong gezet door de scheids 2-1. Vervolgens werd elke bal die een Teuge 5 speler onder zijn voeten kreeg afgefloten voor of: buitenspel, hands, te hard terug spelen, verkeerd ingooien, het praten tegen een medespeler of het verhaal halen bij de scheids voor deze belachelijke fluitpartij. Al met al kropen de frustraties bij de spelers van Teuge 5 behoorlijk op. En de tegenstander maar lachen, gieren en brullen. Aan het einde van de wedstrijd werd er maar een ding doorgegeven aan de aanvoerder van Orderbos 3 “KARMA IS A BITCH”!!! De slecht sprekende en moeilijk uit zijn woorden komende aanvoerder, verstond hier natuurlijk geen zak van… TOT AFGELOPEN ZATERDAG.

 

Welkom bij sportclub Teuge, kopje koffie met een broodje of heeft u liever een koekje erbij? Zo werden de spelers van Orderbos 3 afgelopen zaterdag ontvangen op het prachtige sportcomplex de Dulmer te Teuge. De tegenstanders stond ons verbaasd en glimlachend aan te kijken, wat een mooie dag om te voetballen dachten ze..

 

Het was klokslag 14:30 dat er 22 man aan spelend materiaal op veld 3 van Sp. Teuge stond. Dat we thuis zouden winnen van Orderbos 3 dat wist iedereen vorig jaar 9 november om 16:16 uur al. Gezien het feit dat wij onze favoriete scheidsrechter Arie Schimmel hadden gestrikt voor deze wedstrijd. Dan nu op naar de wedstrijd! Teuge 5 trapte af en begon furieus aan de eerste helft, de ene naar de andere steekbal werd verstuurd, helaas voor Teuge 5 kwam de grens van Orderbos 3 mee na de Dulmer. Om het te vergemakkelijken, de ene naar de andere steekbal wordt afgevlagd.. Arie zo trouw als een St. Bernhard hond floot (bijna) elke steekbal af.. Totdat de sluitpost van Teuge 5 Ronald Boerkamp een lange bal over de gehele voorlinie van Teuge en verdediging van de zwart met blauw gevlekte tegenstander heen schoot. Nico die dit seizoen nog geen een training had gemist, vloog er als een geslepen speer achter aan, met het linker toch iets mindere been schoot Nico de sluitpost van Orderbos 3 meter achteruit. Helaas lag de bal nog 2 meter voor de lijn, onze linksbuiten Maarten Veld die een achterstand had qua loopvermogen was er vervolgens wel als de kippen bij en prikte de 1-0 binnen, GERECHTIGHEID HAHA werd er vanuit de dug-out van Teuge 5 geschreeuwd. De roze wolk van Teuge 5 bleef niet lang zweven, 15 min later viel er een bijna identieke goal aan de andere kant van het veld, 1-1. Geheel tegen de verhoudingen in stond het spel tussen de 22 hongerige voetballers gelijk toen Arie op het fluitje blies voor de rust.

 

Dit keer geen sinaasappels, keelsnoepjes, maar een ouderwets een vers bakje muntthee moest wonderen doen volgens René en Eef. Nadat we Arie nog de nodige tips en uitleg hadden gegeven, begonnen we weer met de lange tocht richting het DERDE VELD!

 

De tweede helft begon en er werden een paar fitte wissels doorgevoerd bij Teuge 5. Bij de tegenstander nam de ene vrijdagavond bingo’er de plek van de andere  in. Vol goede moed en met een verse munt thee achter de kiezen begon we aan het tweede bedrijf. Het duurde dan ook nog geen 10 minuten of Sebastiaan Pol, maakte een onwaarschijnlijk, originele, technische en slimme actie langs de rechterflank. Hop hop hop en met 3x hooghouden belande de bal bij de KIP (Pascal Schipper) op de kop, 2-1 Teuge 5!!. Wederom klonk er vanuit de dug-out GERECHTIGHEID HAHAHA. Het balletje ging heen en weer, tikkie terug, tikkie breed, Orderbos kon alleen nog maar moedeloos de tijd uitzitten en toekijken hoe wij ons promoveerde van “lange bal ploeg” naar “Barcelona” op de Teugse velden. Een prima uitgespeeld aanval die begon in de achterhoede van Teuge stelde Jeroen Mulder instaat om 1 op 1 te gaan met de keeper. Zijn maatje Nico snelde hem bij om hem bij te staan in het maken van een wereldgoal. De tornado omspeelde de keeper en schoot de bal richting de korte hoek. De 3-1 kon ons niet ontgaan.. Maar toch zag Nico in zijn ooghoeken dat er een rollator aansnelde om de bal weg te werken, Nico bedacht zich niks en beukte de rollator buiten de lijnen.. in dit duel raakte Nico ongelukkig de bal. U raad het al: buitenspel.. Arie kennende floot netjes richting de middenstip, met de klanken doelpunt Teuge 5!! Orderbos ontplofte van woede, de grens bleef maar vlaggen aan de zijkant en schreeuwde BUITENSPEL, BUITENSPEL, BUITENSPEL!!! Daar kwam ons ultieme moment, wraak op de vorige wedstrijd oftewel KARMA IS A BITCH, nadat Arie nog een mopje vertelde aan de grens over een blauw met zwarte gevlekte koe en een opgefokte grens, besloot de grens om maar te stoppen met vlaggen en al zijn woede af te reageren op zijn vrouw die hem vergezelde op deze mooie zonnige dag. Teuge zat op een gigantische roze wolk en was er met geen mogelijkheid af te krijgen, toch wisten Orderbos nog een kans te creëren door onoplettendheid van onze grens Jeremy Brink die zat te Whatsappen met een dame die, die net had ontmoet in de rust bij het dameselftal, 3-2. Teuge kreeg hierna nog aantal kansen op de 4-2 maar die kwam er niet. Inmiddels was het al 16 minuten over 4 en Arie vond dat het tijd werd voor een bakje bier. De tweede overwinnen na de winterstop was een feit en Teuge 5 steeg hierdoor twee plaatsen op de ranglijst!! Helaas ontstond er na de wedstrijd nog een opstootje tussen de aanvoerder van Orderbos en de aanvoerder van Teuge 5 Pim Veldhuis, helaas valt dit moeilijk uit te leggen in een verhaal, vandaar dat de beelden boekdelen spreken. https://www.youtube.com/watch?v=ff5u5eSy1kY

 

Met vriendelijke groet,

 

De Redactie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!