Uitwedstrijd tegen SEH

18 april 2014 15:45

Komende zaterdag gaat Sportclub Teuge op bezoek bij hekkensluiter SEH.

SEH bezet al vrijwel het gehele seizoen de 14e en laatste plaats van de 3e klasse B.
Met 13 punten uit 23 wedstrijden bedraagt de achterstand op de huidige nummer 12, een plek die recht geeft op promotie/degradatie, 7 punten.
Directe degradatie lijkt voor SEH dan ook onafwendbaar. Toch is er theoretisch nog een kans op klassebehoud. Daarvoor zal de ploeg uit Heerde wel de volle winst moeten pakken tegen Sportclub Teuge.

Afgelopen week mocht SEH lang hopen op een goed resultaat tegen kampioenskandidaat Zeewolde. Na een 1-0 ruststand voor Zeewolde, komt Zeewolde door een rode kaart met 10 man te staan.
SEH besluit door de rode kaart aanvallender te gaan spelen en Zeewolde onder druk te zetten, maar blijkt hiermee Zeewolde in de kaart te spelen. Zeewolde krijgt steeds meer mogelijkheden en komt vrij snel via een strapschop op 2-0, waarna het geloof bij SEH verdwenen is.
Uiteindelijk loopt Zeewolde nog verder uit en wint met 4-0.

Sportclub Teuge speelde vorige week een uitwedstrijd tegen DSV'61. Een wedstrijd die beslist werd door twee dode spelmomenten.
In de eerste helft speelde Teuge sterk en was het de bovenliggende partij, maar zoals wel vaker dit seizoen weet de ploeg dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten.
Waar een 0-1 voorsprong voor Teuge verdiend zou zijn geweest, is het DSV dat vlak voor rust de voorsprong neemt. Een scherp genomen vrije trap vanaf de zijkant van het veld belandt, zonder aangeraakte te worden, via een stuit in het doel.

Na rust gooit DSV'61 de wedstrijd al gauw in het slot. Waar Teuge in de eerste helft de betere was, was de tweede helft duidelijk voor DSV. DSV kwam duidelijk feller uit de kleedkamer en zet Teuge vanaf het begin onder druk.
In de 6e minuut na rust komt DSV op een 2-0 voorsprong doordat een speler van DSV een hoekschop bij de 2e paal vrij mag inkoppen.
Deze tegenslag komt Teuge niet meer te boven..

De wedstrijd tussen SEH en Sportclub Teuge is voor Teuge weer een enorm belangrijke. Bij winst op SEH blijft er zicht op rechtstreeks klassebehoud en is ook rechtstreekse degradatie vrijwel zeker van de baan.

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Sportclub Teuge en SEH in een 2-1 overwinning voor Teuge. De doelpunten kwamen van Mike Drost en Erik Hendriks.

We zien u zaterdag graag in Heerde op sportpark De Eeuwlanden. De wedstrijd begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter B. Rorije.