Sponsors

Uitwedstrijd tegen DSV'61

9 april 2014 22:15


Na drie thuiswedstrijden speelt Sportclub Teuge zaterdag weer eens een uitwedstrijd. In Doornspijk is de huidige nummer 4 DSV'61 de tegenstander.

DSV'61 ging vorige week op bezoek bij SEH. De ploeg uit Heerde bezet gedurende het gehele seizoen de laatste plaats en alleen een wonder kan de ploeg nog weerhouden van degradatie. DSV had veel kansen nodig voordat het SEH over de knie kreeg, maar uiteindelijk won DSV met 1-3 toch betrekkelijk eenvoudig. Met deze overwinning staan de oranje-zwarten stevig op de 4e plaats, en bedraagt de achterstand op de nummer 1 Hoevelaken is slechts 4 punten.
De mannen uit Doornspijk strijden nog mee om de titel, zeker gezien het feit dat Hoevelaken komende zaterdag de nummer twee Terschuurse Boys op bezoek krijgt. Om in de titelrace te blijven zal DSV wel moeten winnen van Teuge. Bij puntverlies zijn de laatste drie wedstrijden voor DSV puur voor de statistieken.

Sportclub Teuge deed afgelopen week wat het moest doen om kans te blijven houden op rechtstreeks klassebehoud. Op dinsdag werd de eerste driepunter van 2014 behaald tegen Hatto Heim. De 1-0 voorsprong uit de gestaakte wedstrijd in december bleef op het scorebord. Dit smaakte duidelijk naar meer.

Afgelopen zaterdag was Oene de tegenstander en ook in deze wedstrijd was alleen de volle winst goed genoeg. Dit leek Oene zich ook te beseffen en in het eerste kwartier
was Oene met aanvallend voetbal duidelijk de bovenliggende partij. Toch was het Sportclub Teuge dat op 1-0 kwam door een schot van Ruben Wientjes. Door deze goal was Oene even de kluts kwijt en verzuimde Teuge het duel te beslissen. In de tweede helft herpakte Oene zich en bleef het de bovenliggende partij, zonder direct grote kansen te creëren. Toch kwam Teuge niet echt onder de druk van Oene uit en dit leidde een kwartier voor tijd dan ook in de 1-1. Waar iedereen dacht dat Teuge nu het onderspit zou delven, gebeurde het tegenovergestelde. De listige Ruben Wientjes schatte 5 minuten na de gelijkmaker een lange pass op waarde, omspeelde de keeper en maakte ondanks dat hij ver naar de zijkant van het veld was gedreven, met een droge schuiver het winnende doelpunt. Een uitstekende week voor de groen-witten, waardoor rechtstreeks klassebehoud lonkt.

De felbegeerde 10e plek is op dit moment in het bezit van Hulshorst. Door een 2-4 winst tegen Hatto Heim schreven zij ook 3 punten bij en hebben daarmee een punt meer dan Teuge. In de laatste vier duels belooft dit nog een mooie strijd te worden. Te beginnen komende zaterdag tegen DSV, waar Hulshorst thuis Zwart Wit '63 ontvangt.

Het voorgaande duel tussen Sportclub Teuge en DSV'61 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Teuge stond in deze wedstrijd lang met 1-0 voor, maar moest aan het eind van de wedstrijd toch een doelpunt incasseren. Het Teugse doelpunt kwam van de voet van Erik Hendriks.

We zien graag weer veel supporters langs de lijn en hopen dat u de moeite neemt om af te reizen naar Doornspijk, waar aanvang 14:30 uur zal worden afgetrapt. De scheidsrechter van deze middag is de heer G.J. Kuiper.

Bekijk hier de wedstrijdstatistieken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!