Sponsors

Sportclub Teuge is ‘the bitch’ van Edward Murphy

1 april 2014 9:00


Zaterdag startte Sportclub Teuge aan een reeks van drie thuiswedstrijden. Drie finales die de geplaagde ploeg de broodnodige punten dienen op te leveren in de spannende strijd tegen degradatie. Het werd een valste start want EFC was met 1-2 te sterk.

Ron Wijngaards is de man van het moment bij Sportclub Teuge. Vorige week was hij trefzeker met een schitterende kopbal en tegen EFS herhaalde hij na vijf minuten dit opzienbarende kunstje. De corner die zijn richting op kwam was hard en strak . De sprong van Wijngaards was soepel en hoog. Zijn kopbal vernietigend en doeltreffend, 1-0.

 

 

Juist Wijngaards nam in de beginfase van de wedstrijd de ploeg op sleeptouw. Hij rende naar links, buffelde dan weer aan de rechterkant van het veld. Wijngaards duelleerde in de voorhoede met tegenstanders en ach, achterin deed hij het zelfde. De voetballende autoverkoper was als een Ford Mustang die jarenlang stond weg te kwijnen in een oude krakkemikkige boerenschuur, onttrokken aan het zicht door een met spermavlekken bevuild dekbedovertrek, maar die nu de lang verborgen gehouden paardenkrachten eindelijk weer kon aanspreken. 


Het was een lange tijd geleden dat de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamer in was gegaan. De thee was echter nog nauwelijks achter de kiezen of de gelijkmaker was al tegen de touwen geschoten. Een diagonaal schot werd aangeraakt door een toevallige passant, die vlak voor doelman Joost Veldwijk was opgedoken.  Niet veel later werd het nog erger voor Sportclub Teuge.


Vol overgave was de lange blonde doelman van EFC op de bal gedoken, nadat deze via een kluts situatie bij hem in de buurt was gekomen. Zonder er bij na te denken beukte hij de bal het speelveld in. Sportclub Teuge- verdediger Thomas van Doorn zag zijn kans schoon, de mogelijkheid op een onderschepping daar. Vlak voordat de sterk spelende Van Doorn de bal wilde aannemen stuitte het leer uitermate merkwaardig omhoog, over de verbouwereerde stopper heen.


Collega verdediger Hendriks was er als de kippen bij en wist op zijn beurt de bal weer naar voren te poeieren, echter goed voorbeeld deed ook nu volgen en dus deed een lange verdediger van EFC het zelfde toen de bal voor zijn beperkte rechtervoet belandde. In een vliegende vaart suisde de bal weer richting de andere kant van het speelveld, naar de defensie van thuisspelende matadoren. Helaas leek de succesvolle internet ondernemer Van Doorn in deze fase bevangen door de wet van Edward Murphy: alles wat verkeerd kan gaan, zal verkeerd gaan op het slechtst denkbare moment. Hij kon zijn benen niet snel genoeg sluiten…..

 

“Koekoek!”, schreeuwde de vervelende linkeraanvaller uit Ermelo, die met de bal vrij kon opstomen richting de achterlijn. Zijn harde voorzet werd door keeper Veldwijk merkwaardig geattaqueerd, namelijk met zijn voeten. Dat lukte, gedeeltelijk althans. Het schampschot van Veldwijk kwam ongelukkigerwijs terecht bij de enige EFC- speler aanwezig in het strafschopgebied. Hij zag zijn kans vrij, evenals als het doel voor hem. 1-2.


Jammer genoeg verbruikt een Ford Mustang veel benzine. Kort na het doelpunt van EFC, na ruim een uur spelen was, de tank van Wijngaards leeg. De Mustang die een uur lang met 150 kilometer per uur over het veld had gescheurd, was getransformeerd tot een brommobiel; maximaal 45 kilometer per uur en vooral geschikt voor gehandicapten en anderen slecht ten been. Dat laatste was Wijngaards in deze fase van de strijd zeker. Geen schande, aangezien de liefhebber van botticelli schoenen bijna een jaar uit de roulatie was geweest vanwege blessures en ander ongemak.Fanatieke medewerkers van de 50Plus Partij waren er nu niet, maar toen Wijngaards gewisseld werd stonden er in een mum van tijd wel 13 fysiotherapeuten, 8 artsen, 46 doktoren, 2 accountmanagers van evenzoveel ziekenhuizen en 5 directeuren van particuliere zorgaanbieders rondom de dug-out, geil geworden door het gigantische aanbod van potentiële klanten. Het thuishonk puilde namelijk uit met geblesseerde voetballers. Frank van Lohuijzen, Erik Prins, Niels Jansen, Bas Wielart konden sowieso niet starten terwijl Ruben Wientjes en Ron Wijngaards ook geblesseerd plaatsnamen in de op een bushokje lijkende dug-out.  Zonder deze onfortuinlijke voetballers en zonder de geschorste Pieter Bart Bos moest de thuisclub in de resterende twintig minuten jagen op de gelijkmaker.


Paraplu's werden opgestoken en regenpakken aangetrokken, want de zweetdruppels vlogen in het rond. De voetballers van Sportclub Teuge renden, knokten en voetbalden gepassioneerd,  de eer van de thuisclub verdedigend. De fantastische inzet ten spijt, gevaarlijk werd het niet meer. Murw gebeukt door Edward Murphy en zijn ijzeren wet, verlieten de voetballers gedesillusioneerd het veld

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!