Thuiswedstrijd tegen EFC '58

29 januari 2014 22:30

Als de vorst niet doorzet, ontvangt Sportclub Teuge 1 komende zaterdag in EFC'58 een directe concurrent.
EFC'58 is namelijk de huidige nummer 9 en Teuge bezet momenteel de 10e plaats.
Het verschil tussen beide ploeg is 4 punten in het voordeel van EFC'58, waarbij Sportclub Teuge 1 wedstrijd minder gespeeld heeft.
Bij winst kan Teuge qua verliespunten dus plek 9 overnemen van de mannen uit Ermelo.

EFC speelde vorige week een thuiswedstrijd tegen DSV'61 en wist deze wedstrijd verrassend met 4-0 te winnen. Met name de absolute wil om te winnen gaf in deze
wedstrijd de doorslag. EFC zal dan ook met een goed gevoel naar ons sportpark afreizen.

Sportclub Teuge speelde vorige week een uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys en stond vrijwel de hele wedstrijd onder druk. Met name het middenveld van Terschuurse Boys
had veel dynamiek en zorgde voor problemen bij de Teugse brigade. Terschuurse Boys wist dit overwicht echter niet in doelpunten uit te drukken, terwijl Teuge vlak
voor rust uit één van de spaarzame aanvallen meteen een doelpunt wist te scoren. Erik Hendriks schatte een mooie voorzet op waarde en wist nog net zijn teen tegen de
bal te krijgen. 0-1 bij rust. Teuge begon de tweede helft sterk en was het eerste kwartier na de rust de bovenliggende partij. Er werden diverse kansen gecreëerd,
maar telkens was de eindpass onnauwkeurig of werden de verkeerde keuzes gemaakt. In deze fase had Teuge de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.
Nadat Terschuurse Boys rond de 60e minuut twee wissels inbracht, ontstond weer hetzelfde beeld als in de 1e helft. Ditmaal wist Terschuurse Boys wel snel te scoren en ging vervolgens vol voor de winst. Teuge hield lang stand, maar moest uiteindelijk in de 90e minuut toch haar meerdere kennen in Terschuurse Boys.

Achteraf gezien een terechte uitslag, maar verliezen in de laatste minuut is natuurlijk zuur. Zeker gezien het feit dat dit Teuge dit seizoen al meerdere malen is
overkomen.

Dit verlies zal goed moeten worden gemaakt in de thuiswedstrijd tegen EFC. Het onderlinge duel tussen EFC en Sportclub Teuge eerder dit seizoen eindigde in een 1-1
gelijkspel. Het doelpunt van Teugse kant kwam toen van de voet van Joey de Croon.

Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Teuge wil wegblijven van de onderste vier plekken, die nacompetitie betekenen, en daarvoor zijn drie punten hard nodig.
EFC'58 kan bij winst naar boven kijken en sluit daarmee aan bij de middenmoot.

Een interessant duel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

Voor u als supporter een leuke wedstrijd om te komen bekijken. Wij hopen te zorgen voor hartverwarmend voetbal in de ijzige kou..

De wedstrijd tussen Sportclub Teuge en EFC'58 begint zaterdag om 15:00 uur op Sportpark De Dulmer, onder leiding van scheidsrechter W.J. van Gerrevink.