Afgelopen zaterdag 15 september speelde Teuge 5 haar eerste competiewedstrijd tegen Victoria Boys 3. Ondanks het grote spelersbestand van het 5e, was de opkomst toch gering omdat velen van hen een warm hart toedragen aan het o zo mooie Teuge en zijn dorpsfeest.

Niet omdat iedereen zo slecht was van de vrijdagavond, maar omdat veel van hen toch ook vrijwillig meehelpen aan het organiseren van het dorpsfeest. Het gouden randje aan die vrijdagavond was ook te danken aan de 100ste dag van het dorpsfeest. En nu we het toch over het dorpsfeest hebben ; Dé sterspeler van het 5e, Hans Veldwijk, had de vorige avond ook de titel ‘’Schutterskoning 2012’’ veroverd door bij het 288ste  schot het vliegtuig bij vliegtuigschieten naar beneden te halen.

Maar oké, laten we het maar even over de wedstrijd hebben..

Toen wij donderdag beroep deden op de selectie van het 2e, bood de vriendelijke reus ( Berry de Winter) 4 van zijn beste en fitste spelers aan ( Albert Pascal Schipper, Remco Rudolf Haverkamp, Gerrit-Jan Hemeltjen en Demy Bonhof, die overigens wel vaker in de opstelling bij ons in het vijfde mag staan want vriendin en schoonmoeder kwamen hem trouw toejuichen) . Nog vriendelijk bedankt Berry voor de sterren van het tweede !

Nu eindelijk het wedstrijdverslag :

Vanaf moment één begonnen wij vol strijdlust en passie aan de wedstrijd. Toen Jeroen Mulder in de 45ste seconde twee man bij zich wegdraaide, zag hij met zijn arendsogen en jarenlange voetbal ervaring  Pim een sublieme loopactie maken. Jeroen bedacht zich geen moment en stak de bal diep naar Pim. 1 op 1 met de keeper was Pim koelbloedig. Met buitenkant rechts stiftte hij de bal onhoudbaar over de keeper. 1-0 voor Teuge 5. De wedstrijd golfde speels heen en weer, maar Victoria Boys bleek toch sterker als gedacht. Voor beide teams waren er in de 1e helft van de wedstrijd weinig kansen, alleen Victoria Boys wist er toch nog 1 achter onze topkeeper Ronald Boerkamp tegen het net aan te werken. 1-1. Hierop volgde er een zware conditionele strijd voor beide teams de eerste helft, maar we wisten stand te houden. De enige echte kans voor Teuge op 2-1 volgde in de 38ste minuut toen Ferdinand Wijngaards een snoeiharde lange bal op Hans Veldwijk gaf en ook 1 op 1 met de keeper in gevecht kwam. De hoek was helaas klein en lastig toen Hans op de keeper stuitte. Met de toppen van de keepers zijn handen, wist hij deze bal toch nog te keren.

Ruststand 1-1.

Na een verfrissend bakkie leut en een (Diderik) Samson halfzwaar ( Ja, ook in politiek gebied zijn wij up-to-date ! ) begonnen wij aan de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft, was Victoria Boys in de tweede helft het eerste kwartier de bovenliggende partij. Tal van kansen werden er door onze sterke verdediging, bestaande uit  Gerwin Hemeltjen, Arjan Prijs, Ferdinand Wijngaards, Mike Roelofs en natuurlijk onze ROTS in de branding Ronald Boerkamp onschadelijk gemaakt. Toen keerde het tij. De sterkspelende middenvelder Remco Haverkamp had zijn tegenstanders compleet in de zak. Hij wist vaak de weg naar voren te vinden waardoor Teuge steeds meer kansen creëerde. Door een prima assist van Remco Haverkamp kon onze rechtshalf Bas Berenschot de bal er gemakkelijk intikken. Met z’n ogen dicht schoot Bas zo hard als hij kon met enig geluk door de benen van de keeper.  De 2-1 was een feit. Met enkele sterke wissels van o.a. Maarten Veld en Boudewijn werd het overwicht steeds groter en groter. Aan de linkerkant van het veld kroop Pascal Schipper in de 65ste minuut naar binnen en schoot geplaatst in de korte hoek raak. 3-1. Toen de vriendin van Demy langs de zijlijn kwam, was iedereen de concentratie hierbij even kwijt. Hierop volgde een dodelijke kans op de 3-2 voor Victoria Boys. Maar Ronald Boerkamp werd net op tijd bij zinnen geroepen en plukte de bal ternauwernood uit de kruising. Eenmaal gewend aan een schone blonde aan onze zijde pakte wij de draad weer op, en kregen wij een adrenalinestoot als nooit tevoren. Uit voorzorg werd Demy aan de kant gehaald en was het de beurt aan Victor Wientjes om zijn rentree te maken bij het 5e. In de 76ste minuut kreeg Hans Veldwijk de bal buitenkant zestien voor zijn voeten door een afzwaaiende bal van Pim Veldhuis. Menig spits zou deze bal vol enthousiasme over het vangnet heen schieten, maar Hans wist de rust te bewaren en schoot de bal binnenkant voet in de verre hoek. Keeper kansloos, 4-1. Toen het hek van de dam was, begon Pascal vrijer te voetballen en sloot het doelpuntenfestijn af met een zierend schot onderkant lat. 5-1. De vriendelijk fluitende scheidsrechter werd bedankt en de overwinning werd gevierd.

Om nog even terug te komen op het verhaal van Eef ; Er is belooft dat er drie overwinningen nodig zijn voor de winterstop om glad werk te maken van de voorzijde van Eef z’n gezicht.