Sportclub Teuge wint de Voorster Cup

5 juni 2012 12:00

Sportclub Teuge heeft afgelopen zaterdag 2 juni op de velden van V&L de Schimmel en Plante Voorster Cup gewonnen. In de finale werd van Klarenbeek na strafschoppen gewonnen.

In de nieuwe opzet van de Voorster Cup streden 6 ploegen om de winst. Teuge was ingedeeld met Voorwaarts en Activia. In de andere poule waren Klarenbeek, Cupa en gastheer V&L vertegenwoordigd. Er werden 2 poulewedstrijden gespeeld van 2x 20 minuten met aansluitend de finales.

Om 1 uur werd er afgetrapt tegen Voorwaarts. Teuge begon de wedstrijd sterk en was als eerste gevaarlijk, maar Erik Prins miste een zelf gecreëerde kans. Even later was het op een voorzet van Erik, Gouke die de verdiende 1-0 maakte. Voorwaarts kon er niet heel veel tegen over zetten en in de tweede helft werd het 2-0 door een fraaie kopbal van Erik Hendriks. Een verdiende 2-0 overwinning was dan ook de eindstand.

Bij de tweede poule wedstrijd tegen Activia kwam Teuge al snel achter met 1-0. Wellicht nog nagenietend van de mooie overwinning tegen Voorwaarts.

In de tweede helft wist Teuge zich te herstellen door doelpunten van Frank van Lohuijzen en 2x Berend Pas.

In de finale was Klarenbeek de tegenstander. Hoewel Teuge een veldoverwicht had, werden er weinig kansen gecreëerd. Ook Klarenbeek kwam niet door de verdediging van Teuge. Na 2x 20 minuten was het nog steeds 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Teuge miste de eerste penalty, waarna iedereen raak schoot.

De laatste penalty van Klarenbeek werd echter goed gepakt door Joost, waardoor er om en om geschoten diende te worden. En opnieuw was het Joost die de volgende penalty pakte waardoor de winst op de Voorst Cup werd veilig gesteld.

Na degradatie van afgelopen seizoen is dit toch nog een leuk einde en een fijne opsteker voor komend seizoen.