Sponsors

Regterschot All Star Team speelt Teuge van de mat

30 augustus 2011 18:00


Mythe voorkomt met sublieme reddingen afstraffing

Vrijdag 26 augustus. 19.15 uur. Even was het stil op de Dulmer. Open monden alom. Verdoofde blikken, alsof de aanwezige toeschouwers dagen lang niet gegeten hadden en staarden naar een perfect gebakken varkenskarbonade bungelend aan een hengel voor hen. Getooid in het gitzwart, zijn rechterarm reikend naar de linkerbovenhoek, zweefde Van Lohuijzen door de lucht. De wedstrijd was een kwartier onderweg en de spelers van de eerste selectie keken elkaar even verbaasd als beduusd aan. Tureluurs getikt door een fanatiek spelend Gerard Regterschot All Star Team liep men achter de feiten aan en zag men wederom een schot gelost worden. Het was aan de ferme sprong gevolgd door een welgemeend ‘hopla’ van Van Lohuijzen dat de brilstand ook na deze poging nog op het score bord vermeld stond.

 

Al in de eerste minuut moest gelegenheids doelman Van Lohuijzen optreden. Van dichtbij poeierde Marcel Straatman, goalpiraat van beroep, een hard schot richting de linker beneden hoek. Bliksemsnel dook Van Lohuijzen naar het gras. Met zijn arm gestrekt en zijn rug gekromd als een hongerig luipaard die vanuit een dicht stuikgewas een onwetende prooi bespringt, geselde hij het rondde leder uit de doelmond. Straatman, even verdoofd van teleurstelling, gooide zijn hoofd in zijn nek, waarop een reddeloze kreet volgde. Echter, het bleek een voorbode voor wat komen ging.

 

 Twintig minuten later; wederom een kreet van Straatman. Dit maal van vreugde. Doelman Van Lohuijzen, die tot dan toe een niet te nemen horde leek, zag tot zijn afgrijnzen dat een fout in de Teugse verdediging maakte dat de bal plotseling voor de Wilp-Achterhoekse rechter voet van Straatman verscheen. Met een bekeken schuiver liet hij Van Lohuijzen volledig kansloos. Zijn dappere duikpoging mocht niet baten met als gevolgd dat de Gerard Regterschot All Star selectie met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. De manschappen van interim – trainer Henk Berenschot stonden er ontspannen en zelfverzekerd bij, daar waar de Teugse selectie harde noten kraakten. De met bravoure spelende Van Lohuijzen besloot zijn manschappen streng toe te spreken.

 

De donderspeech resulteerde in een veel feller Teuge, echter bleek de All Star al zo warm gedraaid dat deze niet meer te stoppen was. Met een subliem spelende as; Steunenberg, Van den Hoek, Van Oorspronk, Pannekoek, Straatman als rode draad fungeerde het team als één levendig organisme. Uitgekookt tiktak voetbal resulteerde in een kansenregen van jewelste. De ‘ohs en ahw’ waren niet van de lucht. De beslissing bleef dan ook niet lang uit.

 

Probeerde Teuge-spits Van den Bosch met een sluwe stift de ingevallen doelman Martijn Baars tevergeefs te kloppen, was het diep in de tweede helft aan de andere zijde opnieuw Straatman die toesloeg. Een fantastisch opgezette aanval bereikte de sluwe aanvalsleider. Van Lohuijzen, die zag dat de bal tijdens de aanname iets van de voet was afgesprongen, trachtte als een jagende Messcherschmidt zich op de bal te werpen. Helaas stak er op dat moment een ferme windvlaag op, waardoor de duik met extra weerstand werd geconfronteerd. Straatman profiteerde alert van deze vertraging. Het blok beton Van Lohuijzen ontwijkend, tuimelde de spits langs de doelman heen om vervolgens zittend op het gras de score te verdubbelen en de wedstrijd te beslissen. 2-0.

 

In de kantine was het nog lang gezellig.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!