Sp. Teuge in belangrijke thuiswedstrijd tegen Be Quick

11 mei 2023 18:45

Het seizoen nadert zijn einde en voor Sportclub Teuge worden de punten steeds belangrijker. Sportclub Teuge staat op dit moment op plek 9, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Doordat de laatste jaren veel verenigingen overgaan zijn van zondag prestatie naar zaterdag prestatie, gaat de KNVB de voetbalpiramide herschikken aangevuld met een extra niveau, de 5e klasse zaterdag.  Aan het einde van het seizoen gaan 36 ploegen de nacompetitie in, waar maar 4 plekken in de 3e klasse te verdelen zijn. Ook voor volgend seizoen komt er een gelijk degradatie / promotiemodel, om de herschikking van de voetbalpiramide compleet te maken.

Sportclub Teuge speelde vorige week een uitstekende wedstrijd tegen kampioen Fc Zutphen. Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, speelde Sportclub Teuge de hele wedstrijd goed mee en leidde het zelfs bij rust met 2-3.

Dit goede gevoel zal zeker nodig zijn tegen de andere ploeg uit Zutpen, Be Quick. Ook Be Quick staat in de ruime middenmoot en is ook nog niet zeker voor het ontlopen van de nacompetitie.

De uitwedstrijd in Zutphen tegen Be Quick was de laatste wedstrijd voor de winterstop en werden de 3 punten meegenomen. In een wedstrijd waar Sportclub Teuge in de 85e minuut nog achterstond en eigenlijk niets in te brengen had, scoorde het in 5 minuten door opportunistisch voetbal alsnog 3 keer. Punten die voor Be Quick als gestolen heeft gevoeld.

Kortom, een hele belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Graag zien wij u om 15:00 uur langs de lijn op Sportcomplex De Dulmer.