Teuge JO12-2 kampioen derde fase!

19 maart 2023 11:30

De derde fase van de 12-2 liep op rolletjes. Na een goede reeks met slechts 1 verloren wedstrijd stond het team 2e onder ZVV. 18 maart was het zo ver: de kampioenswedstrijd. Bij winst op ZVV zouden we eindigen als eerste.

Onder het genot van de voorjaarszon begonnen we het eerste kwart voortvarend. Na wat gefrommel en afleiding door onze spits Dex kwam de bal vrij. Linksbuiten Lizan zag haar kans schoon en tikte de bal binnen: 1-0!

Hierna begon ZVV te laten zien wat ze in huis hadden. Teuge kwam bij tijd en wijle flink onder druk te staan. Met name in het tweede kwart moesten we ons steeds vaker terugtrekken in en rond ons doelgebied. Gelukkig voor ons gingen veel pogingen over of naast, maar we konden niet voorkomen dat we uiteindelijk met 1-1 de rust in gingen.

In het derde kwart bleef dit beeld onveranderd. ZVV bleef de bal goed rond tikken en aandringen. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong. Hierdoor zat er voor ons maar 1 ding op: alles of niets in het vierde kwart. 1 verdediger werd opgeofferd en we gingen met 2 spitsen spelen. Meteen veranderde het spelbeeld. We kwamen meer los van de tegenstander en er ontstonden ruimtes waardoor we meer in de aanval konden. Een van de aanvallen eindigde in een hoekschop. Tijdens de training hadden we hier flink op geoefend en dit betaalde zich meteen uit: de hoekschop van Lucas belande op het hoofd van Twan die hem keurig binnen knikte… 2-2! Even later herhaalde deze situatie zich: dit keer was het Siemen die 3-2 binnenkopte.

Na dit succes werd hij terug gedirigeerd naar zijn plek als laatste man. Echte grote kansen kwamen er niet meer tot het laatste fluitsignaal klonk.

Al met al een spannende thriller, waarbij het muntje beide kanten op had kunnen vallen, maar de Teuge 12-2 aan het langste eind trok: kampioen derde fase in de derde klasse!