Dorpshuis Teuge zoekt nieuwe beheerder - Sportclub Teuge

Sponsors

Dorpshuis Teuge zoekt nieuwe beheerder

20 september 2022 18:00
“Anneke wil na 7 jaar het stokje overdragen aan iemand anders”

Anneke van Eikenhorst is al zeven jaar als beheerder hét gezicht van dorpshuis Op Den Toega in Teuge. Mooi en dankbaar vrijwilligerswerk, vindt ze. Maar per 1 januari 2023 wil ze stoppen en het stokje overdragen: “Het wordt tijd voor iemand anders”. Ze zou het liefst zien dat er meer dan één opvolger komt, “want er komt best wat kijken bij het beheer van het dorpshuis en het zou fijn zijn als je de taken kunt verdelen.” 


“Ik ga het ook echt wel missen hoor. Vooral het contact met de huurders vind ik altijd erg leuk. Dat is ook de drempel geweest om lang te wachten met zeggen dat ik er een streep onder wil zetten” aldus Anneke. “Ik zeg altijd tegen mensen die bijvoorbeeld een feestje, etentje of bruiloft willen organiseren, dat ze maar even moeten komen kijken. Ik nodig ze altijd uit. Een week voor hun daadwerkelijke feestje leg ik dan aan ze uit hoe het werkt met de sleutels, de apparatuur, koffie, thee en drankjes en waar bijvoorbeeld de AED en brandblusser hangen. Ook coördineer ik de agenda met reserveringen. Ik heb altijd goed onderling contact met Sportclub Teuge over reserveringen en activiteiten.”

 

Hans Droog, voorzitter van Sportclub Teuge, vult aan: “We vinden het heel jammer dat Anneke stopt, ze is erg betrokken en ze heeft het altijd heel goed gedaan. We gaan haar nog wel op passende wijze bedanken, ze is nog niet weg. Nu gaan we dus alvast op zoek naar één of meer beheerders. Het zou wel praktisch zijn als beheerders in Teuge of omgeving wonen. Los van het vertrek van Anneke zijn we van plan om het dorpshuis op te knappen en om zaken te verbeteren, zoals het interieur en de geluidsapparatuur. Als er mensen zijn die hiermee willen helpen, graag! Het is een mooie klus om samen op te pakken.”

 

“Het is vrijwilligerswerk, liefdewerk oud papier, zeg ik altijd, geen betaalde baan. Wat het leuk maakt is dat je er leuke contacten en veel energie voor terugkrijgt” zegt Anneke. Ook al stopt ze met het beheer van het dorpshuis, ze blijft actief voor Teuge. Zoals het coördineren van drie collecties en het organiseren van Samen uit Eten en Keukelen (koken door basisschoolleerlingen).

 

Voor meer informatie over de beheerdersfunctie of het opknappen van het dorpshuis, neem contact op met Hans Droog, voorzitter Sportclub Teuge: voorzitter@sp-teuge.nl .

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!