Nieuwe competitieopzet jeugdelftallen JO13 t/m JO19 - Sportclub Teuge

Sponsors

Nieuwe competitieopzet jeugdelftallen JO13 t/m JO19

3 juli 2022 14:30


Voor komend seizoen start de KNVB met een nieuwe opzet met betrekking tot de competitie van de jeugdelftallen van de JO13 t/m de JO19. Waar vorig seizoen de onderbouw t/m de JO12 naar een 4 fasen competitie is gegaan, gaat de bovenbouw komend seizoen naar een 3 fasen indeling.

In de voorgaande jaren was de competitie opzet; 3 bekerwedstrijden, een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie. Voorafgaand van elk seizoen werden de elftallen ingeschreven op het ingeschatte niveau. Met de winterstop werd er beoordeeld of de elftallen op het juiste niveau speelden en was er de mogelijkheid tot aanpassing.

De nieuwe opzet met 3 fasen komend seizoen wordt in basis niet heel veel anders, maar zorgt wel voor een eerdere schifting in niveau. Belangrijk is dat elk elftal op het juiste niveau speelt en in de voorgaande jaren kon de aanpassing pas in de winterstop worden doorgevoerd. De nieuwe opzet moet eerder zorgen dat alle jeugdelftallen op het juiste niveau zitten en ziet er als volgt uit:

  • 1e fase: 5 bekerwedstrijden
  • 2e fase: verkorte najaarscompetitie
  • 3e fase: halve voorjaarscompetitie

Bij de JO15 en JO19 kan niet meer worden ingeschreven in verschillende klassen. De KNVB deelt de teams in op basis van een teamindexcijfer. Deze wordt bepaald aan de hand van de sterkte van de spelers die in het team zijn ingedeeld. Voor meer informatie over de teamindex klik hier.

Fase 1 zal eindigen voor de herfstvakantie en vervolgens zal de eerste beoordeling volgen m.b.t. het niveau. Hierdoor zullen in Fase 2 de elftallen qua niveau al dichter bij elkaar komen. Na de winterstop volgt dan Fase 3 en ook hiervoor zal er opnieuw een beoordelingen volgen. Het aantal wedstrijden blijft gelijk voor over een heel jaar, maar op deze wijze hoopt de KNVB op meer gelijke niveaus in de competities. Voor de complete speeldagenkalender klik hier.

 

TJC Sportclub Teuge

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!