Sponsors

Doorstoters 1 net geen kampioen!

9 juni 2022 19:00


De laatste competitiewedstrijd moest de kampioen naar voren brengen in de eredivisie van het Noord Veluwse Biljart Verbond. In het volgestroomde café “het Rooster” in Heerde, waar supporters al vroeg in de avond een plek vooraan hadden opgezocht, begon om 19.30 uur de beslissende wedstrijd in de hoogste klasse tussen de nummer 1 en 2.

Van de 3 partijen moesten er minimaal 2 met grote voorsprong worden gewonnen van onze rivaal om de bokaal mee naar Teuge te kunnen nemen.  De trainingen in de week ervoor beloofden veel goeds en er werd ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd. Toen de zaal eindelijk stil was kon de eerste partij beginnen tussen de kopmannen van beide teams.

Eddy Huiskamp, die zijn broer Ronny verving als eerste man, had een zenuwachtige start. Waar zijn tegenstander lekker op dreef was, wilde bij Eddy het serie werk niet lukken. Halverwege de partij leek de nederlaag niet meer af te wenden en moesten alle zeilen worden bijgezet om nog een paar wedstijd punten te pakken en dat lukte gelukkig.

De nederlaag was een feit, maar het kampioenschap was nog niet verkeken.

Jonni Smeenk, onze tweede man van de avond, moest winnen met een grote voorsprong om nog hoop te houden op de titel.

Zijn tegenstander, de spanjaard San Miquel had de laatste weken niet meer verloren dus Jonni was gewaarschuwd. Waar onze Spaanse vriend dacht een makkelijke avond te hebben was Jonni alleen maar bezig om de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen. En dat lukte. Het toch al mooie seizoen kreeg weer een overwinning erbij en eindigde voor Jonni met een mooie plaats in de top 10 van beste spelers in deze competitieronde.

Elke aanval van de spanjaard werd gepareerd en de overwinning ging naar Jonni. Het Spaanse gevloek werd voor lief genomen en de beslissing moest uit de laatste partij komen.

Biljart_220609.pngHet “trainingsbeest” Paco, dat meer uren schijnt te trainen op het groene laken, dan onder de witte, was er klaar voor. Er moest met groot verschil worden gewonnen en dat zag er na 10 beurten ook zo uit. Een voorsprong van 35-8, de wedstrijd leek de goede kant op te kantelen en de mee gekomen supporters begonnen zich te roeren.

Helaas was dit ook de ommekeer in deze wedstrijd. Met 15 caramboles in de dertiende beurt had de zenuwachtige derde man het kampioenschap binnen gespeeld en was de droom over voor de Doorstoters. Weer net geen kampioen!

Na de felicitaties over en weer, ook door het aanwezige bondsbestuur, werd de wedstrijd toch nog uitgespeeld met een prachtige overwinning voor Paco.

We kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen met prachtige resultaten. Zoals het er nu uitziet blijft het team intact en de sponsoren blijven nog zeker voor aankomende jaar aan ons team verbonden.  Ook een bedankje voor de reservespelers is op zijn plaats.

Teamleider Doorstoters 1:

Ronny Huiskamp

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!