Sponsors

Vrijwilliger van de maand

27 februari 2022 15:15


Het voortbestaan van Sportclub Teuge valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers.
De bestuurders, de veld- en kleedkamerplanners, de wedstrijdsecretarissen. Zij vervullen elk weekend weer een belangrijke rol in het mogelijk maken van het amateurvoetbal.

Stel je eens voor, wie ben je?

Ik ben Erwin van Oorspronk. Ben 42 jaar, getrouwd met Marijke en trotse vader van Luuk van 12 (voetbal bij SV Twello) en Eva van 10 jaar oud (handbal bij Voorwaarts Twello).

Waar woon je?
Opgegroeid aan de Bleriotstraat in Teuge, letterlijk om de hoek van de Dulmer. Jaren in Colmschate gewoond en sinds ruim 6 jaar woon ik met mijn gezin in Twello.
Altijd bij Sp. Teuge gebleven.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ben werkzaam in een winkel die hulpmiddelen voor de zorg verkoopt. Denk aan rollators, rolstoelen en trapliften bijvoorbeeld.

 Hoe ben je bij Sp. Teuge gekomen?

Als kleine mannetje van 5 aan de hand van mijn vader (Jaap) meegekomen naar het voetbalveld en nooit meer weggegaan. Na jaren voetballen in het 2e elftal langzaam ‘afgegleden’ naar de lagere elftallen. Inmiddels met heel veel plezier spelend in het 6e.

Wat vind je van Sp. Teuge?

Heerlijke dorpsclub. Er hangt een positief ons kent ons gevoel. Jongens en meisjes uit Apeldoorn die bij Teuge komen voetballen omdat er bij andere clubs een wachtlijst was, spelen er jaren later nog steeds. Dat zegt alles.

Je bent vrijwilliger, wat zijn voor jou redenen om dat te doen?

Twee belangrijke redenen. Ten eerste redt de club het simpelweg niet zonder vrijwilligers. Iedereen kan wel iets doen. Het is soms even zoeken wat bij jouw kwaliteiten of drukke weekschema past. Ten tweede levert het mij persoonlijk ook een fijn gevoel op dat ik mijn beperkte steentje bij kan dragen aan het sportplezier van velen.

Wat doe je precies voor de club?

Naast actief voetballen, coördineer ik dit seizoen voor het eerst de lagere elftallen. Af en toe fluit ik een wedstrijd. Vroeger ben ik leider/trainer geweest van jeugd en de A-meiden. Ook meegeholpen bij de ontwikkeling van de website, het programmaboekje en de jaarlijkse presentatiegids.

Vind je het belangrijk om je als vrijwilliger in te zetten? 

Ontzettend belangrijk. Wanneer iedereen een steentje bijdraagt, bouwen we samen een mooi huis. Vind het ontzettend jammer om te zien dat sommige ouders hun kind komen brengen en halen, zonder verdere binding met de club aan te gaan. Het zou mooi zijn wanneer iedereen die profiteert van de club, zich geroepen voelt om ook wat te terug te geven.

 

Stukje van ons clublied vat dit treffend samen:

De club. Ons kent ons. Aan de bar meters bier. Gezelligheid de hoofdmoot.
Maar als we op het veld staan, dan telt er maar 1 ding, de passie en de vechtlust en de groene overwinning. We staan voor Teuge!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!