Sponsors

KNVB legt competities deels stil

29 november 2021 21:15


Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan.

Dit besluit betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan. Eén van deze twee factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer van woensdag aanstaande, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken. Mocht naar aanleiding hiervan alsnog worden besloten dat buiten trainen is toegestaan tot 20.00 uur, dan vervallen doordeweeks met wat herschikken slechts heel weinig trainingen. De andere factor is het medische advies aan de KNVB  over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie.     Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen. Daarom is besloten:

A-categorie (prestatieve competities)

Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. Na het Kamerdebat, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11/12 december en 18/19 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.

Onder categorie A vallen bij Sportclub Teuge; Teuge 1, Teuge 2, JO17-1, JO14-1 en JO13-1

B-categorie (recreatieve competities)

Komend weekend wel het reguliere competitieprogramma voor jeugd en senioren. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen. Na het Kamerdebat en het advies van het VMC wordt per leeftijdscategorie een besluit genomen over het programma van 11/12 december en 18/19 december: wel of geen wedstrijden.

Onder categorie B vallen bij Sportclub Teuge; alle niet genoemde elftallen bij categorie A

Voor de definitieve beslissing is het dus nog even wachten op het Tweede Kamerdebat van a.s. woensdag. Wij zullen dan via de site jullie verder informeren. Voor de complete mededeling van de KNVB klik dan op de volgende link https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/competitiezaken/65544/competities-amateurvoetbal-komend-weekend-deels

Bestuur Sportclub Teuge

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!