Sponsors

Corona update

4 november 2021 15:15


Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn door de overheid verscherpte maatregelen aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben grote invloed op het amateurvoetbal in Nederland en dus ook op Sportclub Teuge.

Door grote kritiek vanuit de KNVB en de amateursport heeft het Kabinet besloten de maatregelen enigszins aan te passen naar meer uitvoerbare maatregelen voor de sportverenigingen.

Vanaf a.s. zaterdag 6 november zullen bij Sportclub Teuge alle personen vanaf 18 jaar die de kantine, terras en kleedkamers betreden, gecontroleerd worden op een geldige coronapas. Dit geldt dus voor alle spelers, trainers, leiders, vrijwilligers en publiek die de kantine, terras en kleedkamers betreden. Deze maatregel geldt overigens voor de kantine al vanaf 25 september, maar destijds heeft Sportclub Teuge er voor gekozen niet actief te controleren, maar gekozen voor eigen verantwoording om zo haar vrijwilligers te ontlasten.

Gezien de nieuwe maatregelen zal Sportclub Teuge wel gaan handhaven vanaf aanstaande zaterdag 6 november en dus iedereen die de kantine, terras en kleedkamers wil betreden, controleren op een geldig coronatoegangsbewijs. Dit kan zijn:

  • Bewijs van vaccinatie
  • Bewijs van herstel
  • Bewijs van een geldige negatieve testuitslag

Voor bezoekers die alleen buiten de wedstrijden willen bekijken is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Wel is er een dringend advies om tijdens de wedstrijden de 1,5m afstand te bewaken.

Deze maatregelen gelden voor alle sportverenigingen, waarbij de overheid (de gemeente), heeft aangegeven te gaan controleren. Ook wij als sportclub worden verplicht zich te houden aan de maatregelen en gaan uit van de medewerking  van een ieder tijdens het betreden van de kantine, terras en kleedkamers.

Bezoekers kunnen de kantine en terras alleen betreden via de hoofdingang, alle overige ingangen worden afgesloten. Gedurende de periode dat deze coronamaatregelen gelden sluit de kantine uiterlijk om 19:30uur.

Als Sportclub Teuge willen wij ons als een goede gastheer gedragen en vragen iedereen zich dan ook als een goede gast te gedragen, welk sportcomplex en kantine ook betreden wordt. Wij danken iedereen alvast voor het begrip en medewerking.

Wij houden de berichtgeving vanuit de overheid en de KNVB de komende tijd in de gaten en mochten de maatregelen alsnog gewijzigd worden, dan informeren wij jullie daar zo snel mogelijk over.

Bestuur Sportclub Teuge

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!