Sponsors

Vrijwilliger van de maand

23 juni 2021 19:45


Het voortbestaan van Sportclub Teuge valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers.
De bestuurders, de veld- en kleedkamerplanners, de wedstrijdsecretarissen. Zij vervullen elk weekend weer een belangrijke rol in het mogelijk maken van het amateurvoetbal.

Ik ben Erik Blumink 49 jaar vrijgezel en vader van Jesper ook een bekend figuur binnen SP Teuge.

Ik woon aan de Hartelaar, officieel Twello, maar eigenlijk wel Teugs grondgebeid. Ik woon op de boerderij waar ik ook ben opgegroeid.

Ik heb samen met Jesper een melkveebedrijf met ca 95 melkkoeien en 47 hectare grond in gebruik. Het bedrijf draait 7 dagen in de week en 24 uur per dag, dus hier kunnen we genoeg uurtjes doorbrengen.

Ik ben als 6 jarige begonnen met voetballen bij SP Teuge. Dat vuurtje is aangewakkerd door vriendjes van school. Na het doorlopen van de complete jeugdopleiding heb ik jaren als links back in het tweede gevoetbald met af en toe een uitstapje naar het eerste.

Sp Teuge is een gemoedelijke vereniging waar een ieder welkom is en zich zelf kan zijn. Gezelligheid langs de lijn en in de kantine.

Na jaren zelf gevoetbald te hebben en het moment dat Jesper is gaan voetballen wil je wat voor de club terug doen. Want zo’n mooie vereniging moet wel in stand blijven.

Ik heb als vrijwilliger de afgelopen 20 jaar heel wat taken gedaan. Zoals veel vaders met een klein beetje voetbal talent ben ik begonnen met het trainen van de teams waar Jesper in speelde. Na een aantal jaren hebben we denk ik wel een hele belangrijke stap gezet met de jeugdopleiding van  SP Teuge. Samen met Richard Beekman heb ik toen de open middagen opgezet. Een middag waar kinderen uit de laagste groepen van de lagere school werden uitgenodigd om samen met de kinderen die al op Teuge voetbalden een leuke voetbalmiddag te ervaren. Dat dit een succes nummer is geweest blijkt wel uit de groei die we daarna doorgemaakt hebben. Groei was dusdanig en bleef aanhouden dat we na een aantal jaren er mee gestopt zijn.  Het was een super mooi proces om de afgelopen 20 jaar met vele andere vrijwilligers te mogen bouwen aan toch wel een succesvolle jeugdopleiding.  

Verder heb ik een aantal jaren het pupillenkamp georganiseerd hopelijk kunnen we dit na de Corona weer oppakken.  Ik heb een aantal jaren in hoofdbestuur meegedraaid vanuit de jeugd en heb vele teams door de gehele jeugdopleiding getraind.

De laatste jaren beperk ik het vrijwilligers werk tot het trainen van de MiniLeague groep op woensdag en organisatie voor de wedstrijddag,  af en toe een ochtendje wedstrijdsecretariaat en als de nood aan de man is een wedstrijdje fluiten.

Vrijwilligers zijn o zo belangrijk voor de club . Door met vele taken binnen de club op te pakken kan de club de kosten in de hand houden, maar we zorgen samen ook voor een mooie gezellige club. Wat zorgt voor de buitenwereld dat men er graag wil voetballen maar ook graag komt om voetbal te kijken en gezellig een biertje te drinken.

Het levert voor een vrijwilliger een stuk voldoening op als je ziet hoe de club draait en in mijn geval dat jongens die als klein jochie komen voetballen in het eerste voetballen of nog gezellig in een lagere senioren team. En een stuk waardering van de overige leden en natuurlijk gezelligheid.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!