Sponsors

Competitie wordt dit seizoen niet hervat en trainen tot 27 jaar mag weer

24 februari 2021 20:45


Na aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft de KNVB besloten om de competitie m.b.t. de categorie A niet meer te hervatten voor dit seizoen.
In een eerder stadium werd al hetzelfde besloten voor alle elftallen in de categorie B. Daarnaast is er de mogelijk voor spelers tot 27 jaar om weer te mogen trainen.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen. De promotie en degradatieregeling komt hiermee ook te vervallen. De insteek van de KNVB is het opzetten van de Regio Cup, een regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat.

Daarnaast is het weer toegestaan voor spelers tot 27 jaar om weer te mogen trainen zonder beperkingen. Dit betekend dat ook een groot deel van de senioren heren en dames weer mogen trainen. Hiervoor gelden dezelfde richtlijnen als tot nu toe voor de jeugd; kantine en kleedkamers zijn gesloten, kom omgekleed naar de training en verlaat het sportcomplex via de achterzijde van het complex zodra de training is beëindigd. Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. Vanwege de avondklok moet er iets geschoven worden met de tijden en veldindeling, maar vanaf 3 maart is trainen  weer mogelijk. Via de trainers en leiders zullen de spelers geïnformeerd worden.

Hopelijk is dit een opmaat tot meer voetbalplezier bij Sportclub Teuge, dus ook sterk het verzoek om voor, na en  tijdens de trainingen de richtlijnen te hanteren. Wij wensen degenen die weer mogen voetballen alvast veel plezier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!